A fost descoperit medicamentul care anulează efectele alcoolului

Cercetătorii consideră că medicamentul Iomazenil, luat înainte de a bea alcool, are capacitatea să oprească efectele alcoolului asupra creierelui. 

Autor: Anda Anton

Medicamentul "de stat treaz" poate opri alcoolul să provoace ameţeala care îi face pe oameni să piardă controlul.

Vor fi efectuate teste pe simulatoare de şofat care să determine dacă voluntarii care au consumat alcool pot să conducă o maşină dacă au folosit medicamentul, scrie Dailymail.co.uk.

Rezultatele unui studiu pilot au relevat că voluntarii care au luat Iomazenil înainte de a bea alcool frânează mai repede şi e mult mai puţin probabil pentru ei să se abată de la drum.

Dar cercetătorii de la Universitatea Yale nu vor doar să creeze un medicament care va permite oamenilor să bea mai mult alcool. Ei speră ca prin oprirea alcoolului să ajungă la anumite celule ale creierului, vor face din Iomazenil un medicament pentru alcoolici, care va reduce din plăcerea băuturii şi astfel va duce la o vindecare mai uşoară, care va diminua efectele negative provocate ficatului şi altor organe.

 Cercetătorul Deepak D'Souza a explicat ce îşi doresc oamenii de ştiinţă să realizeze.  "Un medicament care are potenţialul să oprească efectele alcoolului asupra sistemului central nervos poate acţiona ca un tratament unic împotriva intoxicaţiilor cu alcool şi a alcoolismului",  a spus acesta.

 Studiul celor de la Yale nu este singurul care caută să găsească un medicament pentru "a sta treaz". Într-un alt experiment, de data asta cu Naloxon, şoarecilor de laborator li s-a administrat o cantitate însemnată de alcool iar aceştia nu şi-au schimbat cu nimic comportamentul.

Dar este posibil ca tratamentul să reducă şi plăcerea de a bea alcool. Deşi oamenii ar putea tolera alcoolul mai uşor, ar dispărea sentimentul de dorinţă pentru băutură.

O alternativă la aceste tratamente o reprezintă studiul despre medicamentul "alcool fără durere". Cercetătorii britanici încearcă să găsească un medicament lichid care dă toate plăcerile alcoolului, dar fără niciun impact negativ. Medicamentul ar imita plăcerile alcoolului, dar nu ar conduce şi la beţie. Substanţa ar fi furnizată cu o "pastilă antidot" care ar termina imediat efectele alcoolului, permiţând şoferilor să se întoarcă acasă sau chiar la serviciu.

Criticii acestei substanţe consideră că antidotul ar putea să nu fie luat de cei care au băut, iar aceştia să se urce totuşi la volan. Medicamentul este însă foarte aşteptat de cei din industria alcoolului deoarece n-ar mai exista scuza "nu beau că-s cu maşina".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel