A fost afectat fondul forestier național! O primărie este de vină

apepaduri.gov.ro
apepaduri.gov.ro

Control inopinat efectuat de ministrul apelor şi pădurilor la Ocolul Silvic Târgu-Mureş. Corpul de Control al ministrului va face verificări amănunțite.

În urma unui control efectuat de către ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, la Ocolul Silvic Târgu-Mureş, s-a constatat că datele prezentate de reprezentaţii Ocolului nu concordă cu realitatea, iar amenajamentul silvic întocmit şi transmis spre aprobare nu este conform cu situaţia existentă în teren.

Ministrul a verificat modul în care s-a respectat legislaţia silvică în ceea ce priveşte amenajamentul silvic al municipiului Târgu Mureş. Acest fond forestier, situat pe Platoul Corneşti, are suprafaţa de 849,9 de hectare, este proprietate a primăriei şi este administrat de Ocolul Silvic Târgu Mureş.

Nu a fost respectată legislația

”S-a constatat că de-a lungul timpului, inclusiv în ultimii ani, au fost efectuate de către Primăria Târgu Mureş mai multe amenajări, inclusiv în zona grădinii zoologice, cu afectarea fondului forestier naţional şi fără a fi evidenţiate în amenajamentul silvic, fără a se respecta legislaţia referitoare la schimbarea categoriei de folosinţă a terenului şi regimul scoaterilor din fondul forestier naţional cu realizarea compensărilor prevăzute de lege. Prin aceste amenajări a fost afectată o suprafaţă de fond forestier de aproximativ 22 de hectare şi s-a constatat reducerea fondului forestier cu o suprafaţă de 3.7 hectare”, se arată într-un comunicat de presă. 

Corpul de Control al ministrului va face verificări amănunțite

Urmare a celor constatate, Ioan Deneş a dispus ca în perioada imediat următoare Corpul de Control al ministrului să facă un control tematic din care să rezulte suprafaţa de fond forestier afectată, precum şi măsurile legale care se impun pentru intrarea în legalitate.

De asemenea, se impune refacerea lucrărilor de amenajare astfel încât să reflecte realitatea din teren şi să permită aprobarea de către Ministerul Apelor şi Pădurilor a amenajamentului silvic întocmit pentru suprafaţă de 849.9 hectare, proprietatea Municipiului Târgu Mureş.

Vezi și: 

Poșta Română, decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă

Cifrele celui mai mare incendiu. Dezastrul de la fabrica de condimente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel