900 000 de soldați mobilizați ca răspuns pentru Tump

Peste 900.000 persoane vor fi mobilizate sâmbătă și duminică în Venezuela pentru exerciții militare ordonate de președintele Nicolas Maduro ca răspuns omologului său american, Donald Trump, care s-a referit la o posibilă intervenție militară pentru rezolvarea crizei din țară, relatează AFP.

"Peste 900.000 de combatanți. Niciodată până în prezent FANB (armata venezueleană) nu a fost mai sudată, mai unită. Acest exercițiu ne va permite să trecem la o nouă fază de alertă, de atitudine pentru lupta decisivă", a declarat șeful Comandamentului strategic operațional, Remigio Ceballos, înconjurat de soldați.

Desfășurări de vehicule militare și de trupe, antrenamente de tir, zboruri ale aviației: vreo 200.000 de soldați și 700.000 de milițieni, rezerviști și civili urmează să participe la sfârșitul săptămânii la exercițiile "suveranității bolivariene 2017".

Casa Albă a exclus vineri orice acțiune militară împotriva Venezuelei în viitorul apropiat, la două săptămâni după ce președintele Donald Trump a provocat o surpriză vorbind despre o posibilă "opțiune militară" în această țară zguduită de o profundă criză politică și instituțională.

Armata este principalul sprijin al guvernului socialist de la Caracas care i-a conferit o importantă pondere politică și economică.

Extrem de criticat, președintele Nicolas Maduro se confruntă de la începutul lunii aprilie cu un val de proteste care au făcut cel puțin 125 de morți, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel