Google câştigă lunar în jur de trei miliarde de dolari, bani proveniţi din advertising. Cea mai mare parte a acestei sume vine din anunţurile publicitare ce apar lângă rezultatele căutărilor, notează site-ul Wired.
Compania Wordstream a analizat termenii de căutare pentru care agenţiile de publicitate plătesc sume impresionante de bani astfel încât anunţurile să apară în proximitatea lor. Totodată, firma a grupat după domeniul de activitate, folosind un program propriu, primii 10.000 cei mai căutaţi termeni.
Înmulţind costul-per-click, plătit de agenţiile de publicitate de fiecare dată când cineva accesează anunţurile respective, cu numărul de căutări pentru cuvântul folosit, Wordstream a împărţit fiecare cuvânt în domeniul său corespunzător.
Topul celor mai scumpe cuvinte: asigurări, împrumut, ipotecă
În acest mod, cercetătorii au descoperit că firmele de asigurări sunt dispuse să plătească cel mai mult pentru a-şi devansa concurenţa. Ele oferă în jur de 54 de dolari pentru fiecare click. Mai mult, plăţile lor însumează 24% din veniturile totale obţinute de Google din advertising.
Serviciile de împrumut reprezintă cea de-a doua sursă de venituri importante pentru operatorul celui mai mare motor de căutare din lume. Firmele care oferă asemenea servicii aduc în total aproape 13 procente din veniturile Google.
Pe locurile trei şi patru în topul celor mai scumpe cuvinte sunt "ipotecă", respectiv "jurist".
De departe însă, cel mai neobisnut domeniu căutat pe Google este legat de prelevarea de celule stem de la bebeluşi, subliniază cei de la site-ul Wired. Firmele din această industrie plătesc în medie 27 de dolari pentru fiecare click.
Google a devenit la sfârşitul lunii trecute prima companie de Internet care a atras într-o lună peste un miliard de utilizatori unici, potrivit datelor aferente lunii mai ale firmei de analiză a pieţei comScore, citate de Wall Street Journal. În decursul unui an, numărul de vizitatori ai Google într-un interval de o luna a crescut cu 8,4%, atingând cifra de un miliard de unici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu