800 de luptători Al-Qaida uciși într-o ofensivă antijihadistă

Peste 800 de presupuși membri ai organizației Al-Qaida au fost uciși în ofensiva militară lansată împotriva grupării jihadiste în sudul Yemenului, a anunțat luni coaliția arabă sub comandament saudit care operează în această țară.

"Operațiunea s-a soldat (...) cu moartea a peste 800 de membri ai Al-Qaida și a unora dintre liderii lor și fuga altor" jihadiști din grupare, a menționat comandamentul coaliției într-un comunicat publicat de agenția oficială saudită SPA.

Ofensiva, desfășurată de armata yemenită susținută de "forțe speciale din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite", a fost destinată să permită guvernului yemenit să "preia controlul orașelor căzute în mâinile Al-Qaida, mai ales Al Mukalla, considerat ca un bastion al grupării", a adăugat comunicatul.

Forțele yemenite, sprijinite de avioane ale coaliției arabe conduse de Riad, au cucerit duminică orașul Al Mukalla, reședința provinciei Hadhramaut (sud-est), aflat în mâinile Al-Qaida de la începutul lui aprilie 2015, a informat un responsabil militar.

Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt cei doi stâlpi ai coaliției arabe care a intervenit militar în Yemen în martie 2015 pentru a sprijini guvernul președintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi în războiul său împotriva rebelilor șiiți houthi, susținuți de Iran.

Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP), solid implantată în Yemen, și gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), au profitat de haosul provocat de război pentru a-și extinde influența în sudul și sud-estul țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel