EXCLUSIV  5G în România, marea ÎNGRIJORARE. Lozneanu: "Încercăm să facem un PAS, ÎNCĂLCÂND". Relația cu China, AFECTATĂ de "atitudinea Guvernului"

Cornel Lozneanu, vicepreşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie România-China, a tras un semnal de alarmă asupra modului în care România decide să implementeze tehnologia 5G. 

În contextul în care Ministerul Transporturilor a adus modificări în proiectul de lege privind tehnologia 5G în România, Cornel Lozneanu, vicepreşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie România-China a răspuns:

"Sunt niște paleative ca să spunem așa. Acest proiect de lege, din punctul nostru de vedere, naște două paliere de îngrijorare. Unul este cel în care are un caracter subiectiv, care încalcă niște principii normale, existente, unanim acceptate internațional... cel al nediscriminării și a competiției loiale. Primul pe care până acum nu l-am încălcat niciodată sau nici nu l-am avut la nivel de dezbatere.

Al doilea principiu care este adus, este cel al predictibilității. În cazul de față avem, cel mai recent e cazul fraților Micula vs. Guvernul României", a declarat Cornel Lozneanu, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Atitudinea Guvernului, prejudicii relației bilaterale cu China"

"Cel de-al treilea principiu este cel al retroactivității. Sunt trei principii de care, orice legislație nouă, ține cont. Ei, noi încercăm acum să facem un pas încălcându-le pe toate trei în același timp, sub o motivație subiectivă din punctul nostru de vedere. Proiectul de lege nu prea îndeplinește niciuna dintre condițiile necesare pentru a putea fi promovat.

Al doilea palier de îngrijorare al nostru este că această atitudine pe care o are Guvernul, cred că va aduce niște prejudicii relației bilaterale cu China, care s-a dovedit întotdeauna un partener loial, istoric demonstrat cel puțin în 1968, prin susținerea României în fața invaziei Uniunii Sovietice", a completat el.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel