SUA, ultimatum de la UE în problema vizelor pentru români

vize
vize

Românii sunt tot mai aproape de ridicarea vizelor pentru SUA. Comisia Europeană a dat un ultimatum de şase luni Statelor Unite pentru ridicarea vizelor pentru cetăţenii din Polonia, România, Bulgaria, Cipru şi Croaţia, ameninţând cu reciprocitatea vizelor   pentru diplomaţii americani, potrivit Euractiv.

Cetăţenii din majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene pot călători fără vize în mai multe ţări listate în anexa a doua din Regulamentul nr 539/2001, care descrie principiul reciprocităţii, conform căruia un stat terţ, care beneficiază de renunţarea la vize pentru spaţiul UE, trebuie să aplice acelaşi tratament tututor cetăţenilor din spaţiul comunitar. Cu toate acestea, locuitorii statelor care au aderat recent la UE au nevoie în continuare de vize pentru a călători în Statele Unite, Canada sau Australia, chiar dacă oamenii din aceste trei ţări nu au nevoie de vize în aceleaşi state membre.

Un nou regulament intrat în vigoare la finele anului trecut impune ca toate statele membre UE să "reacţioneze împreună" în ceea ce priveşte acordarea de vize, în special în cazul în care alte state "supun cetăţeni ai UE unui tratament diferenţiat".

 În cazul în care în următoarele șase luni  situaţia nu se va rezolva, Uniunea ar putea introduce vize pentru diplomaţii americani, a avertizat Comisia, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel