Ordinea mondială, la un pas de a se schimba

 Atenția lumii este îndreptată în aceste zile spre China, unde va avea loc  Plenara  Partidului Comunist Chinez. Se anunţă a fi luate măsuri radicale, poate cele mai drastice din ultimii 35 de ani, iar marile puteri privesc cu interes la această întâlnire de vârf a liderilor chinezi.

Partidul Comunist Chinez vrea să se orienteze spre consum, pentru a pune creşterea pe o bază mai stabilă pe termen lung, iar preşedintele Xi Jinping a promis populaţiei reforme într-o gamă variată de domenii: urbanizare, industrie, finanţe, reforma proprietăţilor şi totodată modificări aduse în sistemul de taxe şi impozite.

 Analiştii susţin că la plenara PCC se vor atinge şi subiecte mai delicate precum: supracapacitatea şi poluarea mediului.

 „Dacă China va îmbrăţişa reforme semnificative, asta va însemna o ajustare economică reală“, spune Patrick Chovanes, directorul general şi strategul şef al Silvercrest Asset Management.

 „Explozia mărfurilor la care am asistat în ultimii ani a fost determinată parţial de creşterea reală, dar în mare parte de cererea extrem de umflată de sistemul de creditare din China. Fie că China va avea o aterizare dură sau una uşoară, explozia actuală a investiţiilor se va domoli semnificativ“, spune acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel