3 aplicații pe care să le ai în telefon în caz de cutremur. Vei primi alerta înainte de seism

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Vă prezentăm cele mai utile aplicații care vă pot avertiza în caz de cutremur.

România este una din țările care prezintă activitate seismică în zona Vrancea, unde periodic au locuri cutremure, iar la distanțe de mai mulți ani se produc și seisme extrem de puternice, cum au fost cele din 1940 sau din 1977.

În ultimii ani, ca urmare a evoluției tehnologice, oamenii au posibilitatea să fie avertizați în timp util, direct pe smartphone-ul personal, pentru a se putea retrage în locuri mai sigure, cum ar fi tocul ușii sau sub o masă.

CITEȘTE ȘI     -    Unde ne adăpostim în caz de cutremur. Inginer: Povestea cu statul sub grindă sau sub tocul ușii e o poveste de la 1960. Nu se mai potrivește azi

Cum poți primi alertă înainte de seism

1. Alertele mele de cutremur

Această aplicație este una dintre cele mai complete și cele mai folosite pentru detectarea cutremurelor, pentru că vine cu informații privind seismele care au loc în fiecare zi și în timp real.

Vei primi notificări despre cutremure și informații precum: locația lor exactă, adâncimea și distanța față de tine, în cazul în care ai locația activată. Mai multe de atât, prin intermediul ei poți vizualiza magnitudinea cutremurelor pe scara Richter, pentru a vedea cât de puternice și distructive sunt.

CITEȘTE ȘI     -    Omul care a prezis cutremurul din Turcia, un nou mesaj. Ce se întâmplă cu regiunea, după seismele puternice de luni

2. Detector de cutremur

Aplicația se regăsește în Magazin Play sub numele de Seismo Detector sau Earthquake Detector. Ea oferă informații importante despre cutremurele la nivel global, precum adâncimea lor, magnitudinea și multe alte detalii.

Prin intermediul ei poți afla, în timp real, totul despre cutremurele puternice și chiar să primești alerte înainte ca acestea să se întâmple.

Totodată, o funcție importantă este cea de verificare a siguranței, care te ajută să îți localizezi familia și prietenii după un cutremur puternic, oriunde te afli. În cazul în care un seism puternic are loc în zona în care te afli, aplicația poate trimite automat un SMS sau e-mail către o listă completată de tine.

Există și o versiune cu plată, care are funcții mai avansate, ca de exemplu: sintetizator vocal pentru notificări, vizionarea cutremurelor în realitate augmentată și mesaje de chat prioritare în caz de urgență.

CITEȘTE ȘI     -    Româncă din Turcia: Dormim pe câmp, cred că ăsta ne e sfârșitul! În oraș nu se poate intra din cauza morților de pe asfalt. Nici la cel mai mare dușman să nu dea Dumnezeu așa ceva

3. SASSLA

Aplicația SASSLA este una dintre cele mai bune, deoarece te poate avertiza, chiar cu 120 de secunde înainte, când va avea loc un cutremur. Astfel, în acest timp tu trebuie să iei toate măsurile pentru a te proteja împotriva oricărui dezastru, notează playtech.ro, citat de Impact.ro.

CITEȘTE ȘI     -    Mărmureanu, după al doilea cutremur extrem de puternic din Turcia: Nu am avut situația asta până acum! / Poate influența zona seismică Vrancea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel