23 ianuarie - Ziua Naţională a scrisului de mână

Foto: Pexels/23 ianuarie - Ziua Naţională a scrisului de mână
Foto: Pexels/23 ianuarie - Ziua Naţională a scrisului de mână

Practicarea scrisului de mână este importantă acum mai mult ca niciodată, mai ales într-o lume în care este atât de rar folosită ca o formă de comunicare. Cu tastaturile de calculator ca noua metodă de scriere, uităm adesea vechea metodă de scriere și hârtie. 

Această zi vă încurajează să puneți stiloul pe hârtie și să vă arătați abilitățile, scrie Days of the Year.

Nu există niciun motiv oficial pentru a sărbători Ziua Națională a scrisului de mână, dar este acolo pentru ca oamenii să poată aprecia arta scrisului de mână. Într-o generație de computere și electronice, este important să nu uităm importanța scrisului de mână și cât de mult ne-am baza pe această formă de comunicare în cazul în care tehnologia ar înceta să funcționeze!

Indiferent dacă sunteți adult sau copil, această zi vă oferă șansa de a vă exersa abilitățile de scriere de mână și ați putea chiar să aveți o competiție între oamenii pe care îi cunoașteți despre cei care au cel mai bun scris de mână. 

Istoria Zilei Naționale a scrisului de mână

Ziua Națională a scrisului de mână a fost inventată în 1977, când educatorii au început să simtă că arta scrisului de mână se pierde ca o abilitate. Asociația producătorilor de instrumente de scris (WIMA) a decis să facă ceva în această privință și așa a apărut Ziua Națională a scrisului de mână. Deși nu toată lumea sărbătorește această zi, ea ia mai multă importanță acum și mai mulți oameni ca niciodată participă.

Potrivit istoricilor, arta scrisului de mână a fost inventată în 3400 î.Hr. în Mesopotamia, unde se scriau cuneiforme pe o tăbliță de lut. De acolo, arta scrisului s-a răspândit în Egipt, apoi în Roma și apoi în restul Europei. Pe măsură ce scrisul de mână s-a răspândit în întreaga Europă, abilitățile bune de scriere au devenit un semn al statutului, deoarece familiile regale au fost singurele care au învățat să scrie corect. În anii 1700, au fost înființate primele școli de scriere de mână din lume pentru a instrui scribii.

Mai multe despre stilul de scriere

Deși există mai multe stiluri de scriere de mână, există trei categorii majore. Acestea sunt cursive, scrise pe hârtie și D'Nealian. Imprimarea este un stil standard de scriere, în timp ce cursiv este un font mai fantezist în stil semnătură. Scrisul de mână D’Nealian este o modalitate obișnuită de a preda cursiv. Dacă vă amintiți să vă scrieți scrisorile unul câte unul pe hârtia mare, atunci ați practicat și scrierea D’Nealian!

Pentru a avea un scris de mână de calitate, cercetătorii spun că există douăsprezece caracteristici distincte de urmat. Aceste proprietăți ale scrisului sunt calitatea liniei, spațierea, consistența dimensiunii, ridicarea stiloului, mișcările de conectare, litere complete, cursive vs. imprimare, presiune stilou, linii de bază, înfrumuseţare, și plasamente. Mulți oameni nu respectă aceste principii strict, dar sunt folosite în studiile de scriere de mână. 

În timp ce scrisul de mână poate fi mai bun cu mâna dominantă, puteți învăța să vă perfecționaţi mâna non-dominantă forțându-vă să scrieți cu ea. Oamenii de știință spun că nu există nicio modalitate de a determina dacă o persoană este stângace sau dreptace prin scrisul de mână. În schimb, scrisul de mână este adesea determinat de mai mulți factori fizici. Acestea pot include structura osoasă a mâinilor, coordonarea ochilor, memoria musculară și abilitățile mentale. Nu, scrisul de mână prost nu este genetic! Cu toate acestea, anumite gene pot determina cât de bine vei scrie.

Articolul poate fi citit aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel