13 județe, afectate de vremea severă din ultimele ore. Unde se intervine acum - GALERIE FOTO

Pompierii din mai multe județe din țară au intervenit în ultimele 24 de ore pentru a reduce efectele negative produse de vremea severă. 

În ultimele 24 de ore, precipitațiile semnificative și intensificările vântului au produs efecte în 14 localități din 13 județe (BV, BZ, CV, DB, DJ, GR, HR, HD, IS, MS, NT, PH și SB), au anunțat reprezentanții IGSU. 

Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 2 case și 5 curți. Totodată, vântul puternic a doborât mai mulți copaci și stâlpi de electricitate, fiind avariate 1 casă și 4 autovehicule.

Copac căzut peste o mașină în mers

O situație deosebită a fost înregistrată în județul Covasna, localitatea Dobârlău, unde pompierii au acționat în cazul unei persoane rănite, după ce un copac a căzut pe autoturismul cu care se deplasa. Aceasta a fost transportată la spital, în stare stabilă.

Drumuri blocate

Ca urmare a vremii nefavorabile traficul rutier a fost blocat pe DN 10/BZ și pe DJ 641/DJ, și temporar blocat pe DN 1/PH, DN 2B, DN 11 și DN 11C/CV, DN 14/MS, DN 1E, DJ 104, DJ 104B și DJ 105A/BV, DJ 641/DJ, DJ 248A/IS și DJ 15H/NT, unde colegii noștri au intervenit pentru degajarea copacilor căzuți și curățarea carosabilului.

Trafic feroviar afectat

Și traficul feroviar a fost temporar întrerupt pe magistrala CFR 400 - tronsonul Malnaș – Bixad/CV și pe magistrala CFR 300 - tronsonul Timișul de Jos – Brașov/BV din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.

Unde se intervine acum 

La această oră se intervine în județul Buzău, pe DN 10, unde circulația este în continuare blocată din cauza unor stânci căzute. Echipe specializate se află în teren pentru ca traficul să poată fi reluat, în cel mai scurt timp, în condiții de siguranță.

Evoluția dinamicii din teren va fi monitorizată de Centrul Operațional Național din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților din zonele afectate.

VEZI ȘI: INFOTRAFIC. Situația traficului la ora 14:00. Ce drumuri mai sunt ÎNCHISE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel