Sfaturi cheie pentru românii care ajung în Zakynthos

Plaja Navagio
Plaja Navagio

Zakynthos, o insulă mică a Greciei, scăldată de apele Mării Ionice, este destinația preferată a multor români. Britanicii și românii sunt cei mai numeroși turiști de pe insulă. 

Iată câteva idei importante, care ar putea ajuta românii care ajung în Zakynthos: 

Stațiuni recomandate

- Laganas este cea mai dezvoltată și animată stațiune de pe insulă. Este situată într-un golf cu o plajă întinsă pe opt kilometri. Aici nisipul este fin, nu sunt pietre, intrarea în mare este lină. Cum stați cu fața spre albastrul uimitor al Mării Ionice, în Laganas, în dreapta aveți două insule, Cameo și Marathonisi, dar și portul Agios Sostis. Cameo este o insulă superbă. Drumul până la insulă se face pe un pod din lemn, pe jos, intrarea costă 4 euro, din care vă puteți cumpăra ceva de la terasa de pe insulă, unde puteți sta la plajă pe șezlonguri sau face poze pe ponton. Pe Cameo se fac nunți, așa că vă trebuie puțin noroc să nu nimeriți un eveniment și să puteți intra pe insulă. Marathonisi este insula in formă de broască țestoasă. Aici este o zonă protejată, unde țestoasele Carreta-Carreta depun ouă, dar este și zonă de plajă. 'Taxiul' până pe insulă, adică șalupa, costă 10 euro de persoană dus/întors. Puteți sta pe Marathonisi câte ore doriți și trebuie să sunați când vreți să vină să vă ia. Pe Marathonisi sunt două șalupe-magazine unde găsiți răcoritoare, cafea, mâncare. 

În partea stângă cum stați cu fața spre mare, este o altă stațiune, Kalamaki. Între Laganas și Kalamaki este o zonă protejată unde Carreta-Carreta depun ouă. Aici sunt pancarte care vă atenționează să nu intrați în perimetrul protejat, dar și reprezentanți ai protecției mediului și animalelor care vă anunță când se închide plaja pentru a permite accesul țestoaselor. 

- Argassi este a doua recomandare de stațiune de pe insulă. Este dezvoltată și aproape de plaje căutate, precum Banana Beach sau plajele de pe lângă Porto Roma sau plaja Dafni. Următoarea este Kalamaki. 

Excursii de o zi la prețuri pe buzunarul oricui

- O altă recomandare este să consultați ofertele agențiilor locale de turism. Au prețuri avantajoase la turul insulei cu autocarul și turul insulei cu vaporul. În iunie 2016, turul insulei cu autocarul a costat 18 euro/persoană și turul insulei cu vaporul depinde de vaporul pe care-l alegeți: cu topogane în perioada menționată a fost 20 euro/persoană și vasul de pirați 25 euro/persoană. În cazul turului insulei cu autocarul, acesta vă ia fie din fața hotelului, fie din fața biroului de unde ați cumpărat biletul. În cazul turului insulei cu vasul de croazieră, transportul până în port și retur este asigurat și inclus în preț. 

Cum să ajungi să vezi toată insula

- Dacă ajungeți pe Zakynthos cu autocarul sau avionul, nu cu mașina, și vreți să mergeți pe alte plaje decât în stațiunea unde sunteți cazați, puteți alege scuter, ATV sau mașină. În Laganas, la un centru de închiriere este un român, care ne-a fost recomandat de doi români ce aveau un magazin în Laganas pentru că "ne dă ATV-uri mai noi și mai bune și ne face și un preț bun". Băiatul de la ATV-uri, Florin, este VIP-ul insulei printre românii care muncesc aici, pentru că a participat la emisiunea de pe Antena 1, "Mireasă pentru fiul meu", în acest sezon. Drumurile de pe Zakynthos sunt înguste, bicicliștii sau persoanele pe scuter sau ATV nu sunt foarte respectate în trafic, chiar încurcă. În plus, pe șosea încap o mașină și jumătate, la propriu, deci este destul de periculos, dacă nu ai experiența acestor drumuri, să experimentezi. 

Mai ai o variantă, autobuzul. În fiecare stațiune, stațiile de autobuz sunt marcate cu un panou, un dreptunghi care arată ca un semn de circulație. Pe el sunt scrise stațiunile și orele la care ajung în stație autobuzele spre ele. Autobuzele sunt... autocare moderne. Prețul biletului este 1,80 euro și se plătește la urcarea în autocar. Întrebați șoferul orele la care se întoarce în stațiunea de unde ați plecat și locul de unde vă ia la întoarcere. Din experiență, autocarul întârzie aproximativ 10-15 minute față de ora afișată pe panou. 

- Taxiurile au propriile stații, marcate la fel cum sunt cele pentru autobuz. Pe panourile din stațiile de taxi sunt afișate prețurile standard. 

- În Laganas găsești mulți turiști români, dar, mai ales, mulți muncitori români, care te ajută dacă-i întrebi pe unde să mai mergi și cum să ajungi acolo. Sunt plaje la care poți ajunge doar cu mașina sau ATV-ul, cum e Limnionas, un loc care-ți taie răsuflarea. 

VEZI ȘI: Insula Zakynthos, paradis grecesc. Tot ce trebuie să știi despre destinația preferată a românilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel