Părinți de succes: Este școala potrivită pentru elevii noștri?

Un specialist în Științele Educației atrage atenția asupra unei situații prezente în sistemul educațional, în contextul în care școala de astăzi trece prin transformări în încercarea de a se găsi noi soluții pentru o educație corespunzătoare a generației adulte de mâine.  

Pentru acei părinți și educatori care se întreabă dacă este școala potrivită pentru elevii noștri, profesorul doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, Director, Departamentul de Formare a Profesorilor, la Universitatea din București, aduce în atenție stilurile de învățare ale elevilor.

"Se caută noi soluții de formare a profesorilor, se aduc în clasă noi metode de învățare, se încearcă transformarea mediului de lucru în perspectiva societății tehnologizate. Totuși ... avem de multe ori clase aglomerate, avem superficialitate, avem neimplicare, nemotivare etc. Unde trebuie să se situeze în tot acest context drumul corect spre succesul educațional? Sunt multe de spus, dar am ales astăzi să vorbesc despre un singur lucru: stilurile de învățare ale elevilor. Sunt multiple perspective în literatura de specialitate (dacă este să amintim cel puțin cercetările efectuate de Kolb și Butler), dar în acest articol am să aduc în atenție o altă tipologie, o tipologie care poate (și trebuie) să „pună în gardă" orice părinte și profesor.
 
[citeste si]

Astfel, McCarthy și O'Neill-Blackwell (2007) preluând MBTI-ul și stilurile de învățare oferit de căte Kolb vorbesc despre patru stiluri de învățare:

1. Stilul 1: Imaginativul: caută înțelesul a ceea ce învață, „absoarbe" realitatea, este curios (întrebarea care îl caracterizează este „De ce?") și învață în momentul în care ascultă și împarte idei cu ceilalți.

2. Stilul 2: Analiticul: caută fapte, tinde să critice informația și să găsească date, învață bine când ascultă și privește (întrebarea care îl caracterizează este „Ce?")".

Citește continuarea pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel