Numele de familie "AL ROMÂNIEI", atacat în instanță. Sebastian Bodu: Este inacceptabil...

O nouă lovitură pentru Paul Lambrino. Un fost europarlamentar anunță că va solicita instanței "constatarea nulității actului administrativ eliberat de autoritățile britanice", prin care Prințul Paul (Lambrino Paul) și-a luat numele de "AL ROMÂNIEI" și, în consecinţă, anularea cărții de identitate emisă cu acest nume de autoritățile române. "Este inacceptabil ca într-un stat membru UE unui oarecare cetățean să i se permită să ia chiar numele statului a cărei cetățenie o poartă", consideră Sebastian Bodu, fost eurodeputat.

Sebastian Bodu este revoltat că prinţul Paul şi-a luat numele de "Al României" folosind legea engleză, apreciind că a săvârșit o fraudă la legea română.

"AL ROMÂNIEI Paul-Philippe, un caz unic în România. Și, poate, în lume. Numele din cartea de identitate a lui Lambrino Paul este... AL ROMÂNIEI Paul-Philippe. Da, ati văzut bine. "AL ROMÂNIEI" este numele lui de familie. Deși născut Lambrino, așa-zisul prinț și-a schimbat apoi numele, pe cale administrativă, întâi în Hohenzollern și ulterior, pentru că i s-a părut insuficient în a releva calitatea de "prinț", în AL ROMÂNIEI.

Fiind cetățean român și britanic, Lambrino Paul și-a schimbat numele pe cale administrativă în Marea Britanie, conform legii engleze. Problema este că, pe legea română (OG nr. 41/2003), nu ar fi putut niciodată să își ia numele de AL ROMÂNIEI, întrucât nu îndeplinea niciunul din motivele temeinice în baza căruia se poate aproba schimbarea numelui.

În aceste conditii a folosit, pentru un scop ilicit, legea engleză, săvârșind astfel o fraudă la legea română. În baza art. 2564 C. civ. voi solicita instanței române constatarea nulității actului administrativ eliberat de autoritățile britanice, prin care cetățeanul român Lambrino Paul și-a luat numele de "AL ROMÂNIEI" și, pe cale de consecință, anularea cărții de identitate emisă cu acest nume de autoritățile române.

[citeste si]

Interesul procesual îl dovedesc cu faptul că nu pot accepta ca o persoană fizică (nu mai vorbesc că este arestată, deoarece beneficiază de prezumția de nevinovăție) să își ia, cu de la sine putere, numele statului al cărui cetățean sunt, adică să se identifice cu însuși statul.

Deplâng faptul că, ceea ce încerc eu să obțin acum, în beneficiul tuturor concetățenilor mei, putea fi realizat de la bun început de catre autoritățile române. Este inacceptabil ca într-un stat membru UE unui oarecare cetățean să i se permită să ia chiar numele statului a cărei cetățenie o poartă. Dacă unuia îi poate trece prin cap așa ceva, am pretenția ca măcar instituțiile statului să fie responsabile.

După depunerea acțiunii voi posta textul acesteia pe blogul personal. De asemenea, voi face cunoscute toate apărările si excepțiile ivite pe parcursul litigiului, în toate etapele sale procesuale", a scris, luni, pe Facebook, Sebastian Bodu.

"Va avea o problemă civilă, nu penală, de această dată", a declarat ulterior, la România TV, într-o intervenție telefonică, fostul europarlamentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel