Constantin Boșcodeală, interviu EXCLUSIV despre demisie și războiul cu Cezar Preda

PNL Buzău i-a chemat pe locuitorii orașului, vineri, la un protest, pe parcursul căruia să-și exprime nemulțumirea față de administrația municipiului. Liberalii au avut o surpriză neplăcută. Doar câteva zeci de persoane - în frunte cu deputatul PNL Cezar Preda - au ieșit în stradă să-i ceară demisia primarului Constantin Boșcodeală.

Zeci de liberali au participat, vineri, la un scurt protest în fața Primăriei Buzău. Oamenii au strigat împotriva primarului Constantin Boșcodeală și a PSD-ului. În circa o jumătate de oră, protestul s-a încheiat. În acest context, DC News l-a contactat pe Constantin Boșcodeală pentru a ne spune cum a văzut protestul liberalilor din Buzău. În interviu, veți descoperi ce spune primarul și despre demisie, dar și despre Cezar Preda.

DC News: PNL a chemat buzoienii la protest în fața Primăriei. Probabil liberalii se așteptau să adune cel puțin câteva sute de persoane, dar au venit doar câteva zeci. Ce s-a demonstrat prin acest protest?

Constantin Boșcodeală: Și eu bănuiesc că liberalii sperau să iasă mai mulți oameni în stradă, dar buzoienii nu au protestat pentru că nu aveau de ce. De altfel, solicitarea (n.r. - pentru a ieși în stradă) care le-a fost pusă în plic conținea numai minciuni. Mă și întreb de unde au avut atâția bani acum pentru solicitări în plic puse în căsuțele poștale. Protestul de astăzi... doar cu câteva zeci de persoane în frunte cu Cezar Preda... a demonstrat că oamenii au încredere în continuare în Primăria municipiului Buzău. În chestiunea legată de problema de la Direcția Economică, eu aștept rezultatul cercetărilor. În altă ordine de idei, Primăria Buzău se ocupă acum de cu totul și cu totul alte lucruri, lucruri care contează cu adevărat pentru buzoieni. Mă refer la asigurarea iluminatul de sărbători, la pregătirea Zilei Naționale a României, la asigurarea căldurii pe perioada de iarnă etc. Observ că liberalii din Buzău au cu totul și cu totul altă agendă, dar cea mai mare problemă este că Partidul Național Liberal are o datorie de 90.800 lei pe municipiul Buzău, către Primăria municipiului Buzău. 

DC News: Considerați că vocea străzii din Buzău este, de fapt, vocea PNL-ului? Cel puțin la protestul de vineri.

Constantin Boșcodeală: Protestul de astăzi (n.r. vineri) a fost solicitat de PNL. Există și o solicitare clară în acest sens la Primăria Buzău. Vocea străzii a fost reprezentată, de fapt, de vreo 50 de membri PNL. Eu le transmit un mesaj clar: scaunele se câștigă prin alegeri corecte și ca urmare, nu înlăturarea mea fizică îi va aduce pe ei acolo unde vor. 

DC News: Am citit un articol în care Cezar Preda spune așa: "Eu, dacă aș fi în locul lui, m-aș ascunde într-o gaură, cu toate răutățile pe care le-a făcut". Să înțeleg că Cezar Preda are ceva personal cu dumneavoastră?

Constantin Boșcodeală: Categoric că are! Sigur că da. El a pierdut toate alegerile și a ieșit deputat pentru că legea a fost de-asemenea natură, dar el a pierdut întotdeauna. Pe de altă parte, eu vă asigur de un singur lucru: Cezar Preda nu a făcut nimic pentru Buzău de când este parlamentar.

DC News: Sunteți primar din 1996. După atâția ani puteți să vă uitați în ochii buzoienilor și să le spuneți că ați făcut tot ce s-a putut pentru ei?

Constantin Boșcodeală: Sigur că da. Pot să mă uit în ochii lor și chiar s-au făcut multe lucruri pentru buzoieni. Eu sunt în parmanență printre oameni. Mă întâlnesc zilnic cu sute de buzoieni și nu este niciun fel de problemă.

DC News: Vi s-a cerut demisia. De fapt, liberalii v-au cerut demisia. Aveți de ce să plecați de la Primăria Buzău?

Constantin Boșcodeală: Sub nicio formă nu am de ce să îmi dau demisia într-un oraș care nu a avut niciodată probleme cu căldura pe timp de iarnă, într-un oraș în care toată lumea este racordată la apă rece și multe altele, într-un oraș în care șomajul se apropie de 0. Încă un lucru la care țin foarte mult: în Buzău, toți copiii merg și învață la școală în mod egal, și cei mai bogați, și cei mai săraci, iar condițiile sunt extraordinar de bune. Încă o dată spun: politica se face în mod democratic. În cazul în care liberalii vor să ajungă la putere undeva, să câștige alegerile. De fapt, ei nu își doresc altceva decât înlăturarea mea fizică pentru că au văzut că nu câștigă niciodată. Eu vă asigur că și în dosarele mele pe care le am cu DNA am dreptate și mă voi bate până la capăt să arăt acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel