CNA se opune propunerii de acordare a 30 de minute timp de antenă pentru candidații independenți

Consiliul Național al Audiovizualului a dat, joi, un aviz negativ pentru propunerea legislativă care prevede ca fiecare candidat independent la alegerile locale să aibă dreptul la timp de antenă la studiourile teritoriale de cel mult 30 de minute, însumate pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale.

Șase membri ai CNA au votat pentru în acest sens, în timp ce alți doi au votat împotrivă.

Potrivit lui Radu Călin Cristea, membru al Consiliului, CNA nu ar trebui să impună o anumită conduită, în special televiziunilor private. El a susținut că, în condițiile în care unui candidat independent i-ar fi asigurate 30 de minute timp de antenă, unele persoane ar putea profita de generozitatea legii.

Valentin Jucan a atras atenția asupra faptului că, potrivit propunerii legislative, 30 de minute reprezintă durata maximă de care poate beneficia fiecare candidat independent pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale, iar timpii de antenă pot fi negociați.

În opinia Dorinei Rusu, membru CNA, cele cinci minute de care beneficiază în prezent un candidat independent pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale reprezintă "puțin", potrivit Agerpres.

Deputații Remus Cernea și Mihai Sturzu au depus, în luna decembrie a anului trecut, la Senat, ca primă Cameră sesizată, două propuneri legislative prin care solicită ca timpii de antenă, în perioada campaniei electorale, pentru candidații independenți la alegerile parlamentare și cele locale să fie măriți de la 10 secunde în medie pe zi la minimum un minut pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel