Zvon: Kim Jong-un, liderul nord-coreean, ar fi fost ucis

Kim Jong Un
Kim Jong Un

În ultimele zile, o serie de zvonuri, care sunt catalogate ca "nefondate", s-au răspândit pe reţelele sociale înainte de a fi preluate de instituţiile de presă. Potrivit acestora, liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi fost asasinat sau ar fi fugit în urma unei lovituri de stat, notează Reuters. Totuși, oficialii  americani au negat că aşa ceva s-ar fi întâmplat.

Zvonurile potrivit cărora proaspătul lider nord-coreean Kim Jong-un ar fi fost asasinat au apărut mai întâi pe Weibo, serviciul chinezesc de microblogging, iar apoi s-au răspândit pe Twitter, scrie realitatea.net.

Informaţiile spun că succesorul lui Kim Jong-il, care a murit în decembrie, ar fi fost ucis la ambasada Coreei de Nord la Beijing, în faţa căreia au fost văzute mai multe maşini adunate. Un utilizator al Weibo, citat de gawker.com, a scris că în faţa reprezentanţei diplomatice s-au strâns în jur de 30 de maşini.

Alte rapoarte susţin că liderul suprem ar fi fugit mai degrabă din calea unei lovituri de stat.

În ciuda faptului că nu par a fi fondate, informaţiile au început să fie preluate de publicaţii precum Atlantic Wire şi, în cele din urmă, de agenţii de presă precum Reuters.

Oficialii americani au declarat, sub acoperirea anonimatului, pentru ABC News, că zvonurile nu sunt adevărate. Gawker.com scrie că vânzoleala de la ambasada Coreei de Nord la Beijing ar putea avea de-a face cu ceremoniile organizate cu ocazia vârstei de naştere a fostului lider suprem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel