Zona cu cele mai multe castele din România vrea pe lista UNESCO

Există un loc unde sunt peste 200 de castele și conace, folosite pe vremuri de aristocrați ca reședințe permanente, de vacanță sau de vânătoare. Vorbim despre județul Covasna, zona cu cele mai multe castele din România care vrea pe lista Unesco.

Multe dintre ele sunt în ruină, dar unele și-au recăpătat strălucirea de altădată, fiind restaurate de urmașii foștilor proprietari ori de străinii care le-au cumpărat. Câteva au fost introduse în circuitul turistic și nu puțini sunt cei atrași de viața aristocraților de odinioară, scrie Agerpres.

Printre cele mai romantice și atrăgătoare locuri de vacanță, care l-au impresionat și pe prințul Charles al Marii Britanii, se numără domeniul Kalnoki de la Micloșoara. Străvechiul conac construit în stil renascentist a fost renovat de urmașii acestei familii nobiliare care s-au întors în România după 50 de ani. Turiștii care vin aici au parte de dormitoare spațioase, cu mobilă veche și opere de artă, delicii gastronomice și legende legate de istoria locului, notează sursa citată.

"Aproape toate aceste imobile sunt proprietate privată și se află într-o stare precară, deoarece nu au beneficiat de ani de zile de lucrări de reparații și renovare, afirmă primarul comunei, Raduly Istvan.

Costurile acestor lucrări sunt foarte mari având în vedere că majoritatea clădirilor sunt monumente arhitectonice și necesită operațiuni speciale de reabilitare, iar proprietarii nu-și permit ori nu doresc deocamdată să investească bani în repararea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel