Ziua Regalităţii. Liviu Pleşoianu: Impostorii Rareş Bogdan, Orban nu au nicio legătură

Liviu-Pleșoianu
Liviu-Pleșoianu

Liviu Pleşoianu a postat pe Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Regalităţii.

"Impostorul Iohannis nu se ridică nici până la înălțimea genunchiului lui Carol I! El a fost făcut Președinte de Noua Securitate, în vreme ce Carol I a fost făcut Domnitor și apoi Rege cu banii Piei Pleșoianu...

Impostorii Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Vasile Blaga, Rareș Bogdan nu au absolut nicio legătură cu adevăratul liberalism! Primii și adevărații liberali ai României (premierii Ion C. Brătianu, Ion I. C. Brătianu și Vintilă I. C. Brătianu) au fost soțul și copiii Piei Pleșoianu, descendentă a neamului de boieri olteni Pleșoianu, consemnat în documentele de arhivă încă de la întemeierea statului medieval românesc.

În data de 10 mai 1866, domnitorul și mai târziu regele României Carol I jură credință patriei. Ion C. Brătianu, părintele liberalismului românesc, este cel care reușește să îl aducă în țară pe Carol I. Costisitoarea operațiune este plătită cu banii oferiți de Pia Pleșoianu (soția lui Ion C. Brătianu). Pia Pleșoianu își vinde moșia de zestre, iar cu banii obținuți din vânzare este adus și urcat pe tron Carol I", a scris Liviu Pleşoianu.

 Familia Pleşoianu, una dintre familiile de boieri

„Familia Pleșoianu a fost una dintre familiile de boieri care și-au lăsat puternic amprenta asupra Țării Românești și a României moderne. Familia boierilor Pleșoieni, răspândită în toate județele Olteniei, are o veche istorie care se pierde în negura vremurilor. Din acest neam oltean, cu ramuri la Vâlcea (Pleșoiu-Livezi și Mihăești), Romanați (actualul județ Olt), Dolj, Gorj și Mehedinți (Cerneți), s-au ridicat revoluționari, administratori locali, cărturari, militari, ctitori de lăcașuri sfinte. Acest neam de boieri olteni, care apare în documentele de arhivă, este consemnat în mai toate momentele care se referă la istoria noastră națională, încă de la întemeierea statului medieval românesc. Pleșoienii mai așteaptă încă readucerea numelui lor în cărțile de istorie, după un nemeritat și îndelungat damnaţio memoriae...", a scris Liviu Plesoianu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel