ZIUA pi . Ce este ZIUA pi. Semnificație aparte

Bogdan Bolojan / 14 Martie 2018 / 00:37 Salveaza PDF Comentarii

Ziua pi reprezintă celebrarea anuală a constantei matematice care poartă numele acestei zile. Ea este celebrată în fiecare an pe 14 martie. 

Ziua Pi. Ziua pi a căpătat o importanță deosebită pe 3/14/15 la 9:26:53 (a.m. și p.m.), data și ora reprezentând primele 10 cifre ale lui π. Aceeași secundă a conținut de asemenea un anumit moment, numit Pi Instant, corespunzător tuturor cifrelor lui π.

Ziua PI. Ziua Mondială a numărului Pi este sărbătorită miercuri pe plan internaţional printr-o serie de concursuri inedite, diverse evenimente cu specific matematic, dar şi degustări de plăcinte, informează theguardian.com.

Ziua Pi. Ce este π
Pi, definit ca raport între circumferinţa unui cerc şi diametrul acestuia, a generat de-a lungul anilor numeroase concursuri - în special care vizau capacitatea de memorare - şi a contribuit la apariţia unui nou limbaj.

Ziua pi Ziua Mondială a Numărului Pi, o iniţiativă apărută la început în Statele Unite ale Americii pentru a promova matematica în rândul copiilor, s-a transformat în ultimii ani într-un veritabil "Crăciun al tocilarilor", afirmă The Guardian, fiind sărbătorită în lumea întreagă atât de către copii, cât şi de adulţi, cel mai adesea prin degustări de plăcinte. Cuvântul "pie" din limba engleză înseamnă "plăcintă" şi are o pronunţie similară cu aceea a numărului Pi.

Ziua Pi. În şcolile din Swansea, un oraş din Marea Britanie, elevii au avut dreptul de a mânca plăcinte în timpul orelor de matematică.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29