Ziua internațională a pisicii. Radu Banciu: O să vedeți. Toți vor…

Rodica Mitu / 08 aug 2018 / 00:22 Salveaza PDF Comentarii
Radu Banciu
Descriere foto: Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit, marți seară, la B1 TV, despre... Ziua internațională a pisicii, celebrată pe 8 august.

"Ziua internaţională a motanului va fi celebrată, pentru că astăzi avem timp pentru toate. Anii s-au dilatat mult față de Evul Mediu. (...) Asta cu motanii este un eveniment. Atenție, noroc că există Facebook, pentru că altfel unde ar putea fi celebrați motanii? O să vedeți mâine (n.r. miercuri, 8 august), mai mult decât oricând, Facebook-ul va fi plin, dincolo de înjurăturile clasice și de toți agramații care intră acolo pentru a-și expune părerile lor... Toți vor ține motani – adevărați sau imaginari – în brațe măcar în această zi", a zis Radu Banciu marți seară, în cadrul emisiunii sale "Lumea lui Banciu" de la B1 TV.

Legătura dintre om și pisică este veche de peste 9.000 ani, potrivit iflscience.com. Se estimează că, în prezent, numărul lor la nivel mondial depășește cifra de 500 de milioane. "Sunt 9.000 de ani de când omul și motanul merg în același sens, în aceeași direcție. Spune-mi partid politic care de 9.000 de ani să meargă în aceeași direcție cu omul. Nu există", a zis Radu Banciu.

Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare — IFAW) și alte grupuri pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an acestei feline, începând din 2002, pentru a crește gradul de conștientizare al oamenilor față de nevoile pisicilor și față de lupta împotriva neglijenței și a abuzurilor asupra acestora.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24