Ziua Europeană a Ex-fumatorilor: De ce le e românilor greu să se lase

600685_657230294303113_786962793_n
600685_657230294303113_786962793_n

Dr. Magdalena Ciobanu, coordonatorul Centrului Stop Fumat din cadrul Institutului Marius Nasta, va prezenta mâine, cu ocazia Zilei Europene a Ex-fumătorilor, rezultatele programului Stop Fumat în București în anul 2012. Medicul a declarat pentru DeCe News că un număr tot mai mare de fumători renunță la țigări, dar într-un ritm mai puțin accelerat. Ne lipsește aplicarea drastică a legislației din Occident, dar și scumpirea prețului țigărilor, care este un factor important în decizia fumătorilor. 

"Trebuie menționat că scăderea contrabandei, mai ales după scandalul din 2010, a dus la creșterea numărului de persoane care renunță la fumat", a declarat dr. Magdalena Ciobanu.

La evenimentul de mâine vor participa persoane care s-au lăsat de fumat cu ajutorul programului şi care vor povesti experienţele prin care au trecut pentru a abandona fumatul şi, mai ales, vor confirma că există plăcere şi viaţă frumoasă şi fără ţigări.

Prof. Dr. Miron Bogdan va lansa în dezbatere publică o serie de propuneri pentru o "Abordare morală a legislaţiei din sănătate". De exemplu, este moral să aplici contribuţia pentru sănătate şi băuturilor alcoolice de tipul berii şi vinului pentru care se încasează actual doar acciza?

Bob Sinclar se alătură evenimentului

"Faptul că am fost sănătos m-a ajutat să-mi îndeplinesc toate visurile. Nu aș fi reușit niciodată să am așa o carieră lungă și de succes dacă aș fi fost fumător. Fii de neoprit! Aceasta este urarea mea pentru toți ex-fumătorii. Pe lângă avantajele pe care le-ați câștigat renunțând la fumat, meritați și felicitări pentru această victorie", a declarat Bob Sinclar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel