Ziua DECISIVĂ pentru OMS și CHINA. Investigația independentă, votată astăzi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O moțiune care cere evaluarea independentă a răspunsului global la pandemia Covid-19, schițată de Uniunea Europeană, este așteptată să fie votată la Adunarea Mondială a Sănătății, astăzi.

O moțiune care cere evaluarea independentă a răspunsului global la pandemia Covid-19, schițată de Uniunea Europeană, este așteptată să fie votată la Adunarea Mondială a Sănătății, astăzi, conform The Guardian.

Moțiunea, susținută de aproximativ 120 de țări, cere directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății să inițieze „un proces în trepte de evaluare imparțială, independentă și comprehensivă" pentru a revizui lecțiile învățate din reacția sanitară internațional la Covid-19.

Cel mai apropiat moment oportun

Procesul ar trebui lansat „în cel mai apropiat moment oportun" și în consultare cu statele membre OMS. Conform moțiunii schițate de UE, care este susținută de mulți membri ai Adunării, îi permite directorului general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, să fie cel care inițiază acest „proces", într-o dată din viitor. În timp ce forma exactă a revizuirii nu este încă decisă, moțiunea permite posibilitatea de „utilizare a mecanismelor existente deja, unde este potrivit".

Astfel, este posibilă implicarea din partea Comitetului Independent de Supraveghere și Sfătuire din cadrul OMS, despre care Tedros a vorbit în discursul său din cadrul Adunării. Tedros a spus că va iniția o evaluarea independentă în cel mai apropiat moment oportun, așa că lumea va înțelege lecțiile pandemiei. „Pentru a fi cu adevărat comprehensivă, o astfel de evaluare trebuie să conțină întreaga reacție a tuturor părților, în numele binelui".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel