”Zilele Tineretului”, sărbătorite în toată țara, între 1 și 8 mai

”Zilele Tineretului”, în organizarea Ministerului Tineretului și Sportului, se vor desfășura în perioada 1 – 8 mai, în București și în alte mari orașe ale țării. Printre activitățile incluse în cadrul acestui proiect, se numără concursuri de ciclism, diverse spectacole și crosuri, informează agenția Agerpres.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

Zilele Naționale ale Tineretului se vor sărbători în București pe data de 2 mai, când, de la ora 16.00, va începe competiția ”Caravana Tineretului”, deschisă publicului larg. Întrecerea va începe în Parcul Politehnica și va fi inițiată de către președintele Federației Române de Ciclism și campionul paralimpic al Jocurilor Olimpice 2012, de la Londra, Carol-Eduard Novak. Traseul pe care concurenții trebuie să-l urmeze este Parcul Politehnica – Splaiul Independenței – Strada Bibescu Vodă – Bulevardul Dimitrie Cantemir – Bulevardul Tineretului – Parcul Lumea Copiilor. Programul va avea continuarea în Parcul Tineretului, unde participanții pot asista la ”Jocurile Tineretului”, între orele 17.00 și 21.00. În cadrul acestora, vor avea loc activități recreative, printre care: pantomimă, teatru stradal, parade de costume, street dance și spectacole de stradă cu fachiri și echilibriști.

Și litoralul va desfășura activități similare, în perioada 1-4 mai. Astfel, la Costinești, vor avea loc dansuri și spectacole de teatru, dar și spectacole de magie, concursuri-surpriză, jonglerii și face-painting.

În cadrul ediției din acest an a ”Zilelor Tineretului”, va avea loc și o premieră: primul cros desfășurat simultan în toată țara – ”Crosul Tineretului”. În Capitală, startul va avea loc pe 8 mai la ora 10.00, în Piața Charles de Gaulle, și va fi dat de campioana olimpică și multiplă campioană europeană și mondială – Gabriela Szabo. Participanții se vor aduna începând cu ora 9.00 în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, iar traseul care urmează a fi parcurs este: Piața Charles de Gaulle – Bulevardul Constantin Prezan – Piața Arcul de Triumf – aleile din Parcul Herăstrău – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle. ”Crosul Tineretului” se va desfășura simultan și în alte orașe din țară: Constanța, Alba-Iulia, Arad, Pitești, Bacău, Oradea, Bistrița, Botoșani, Brăila, Buzău, Caransebeș, Călărași, Cluj-Napoca, Covasna, Craiova, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Miercurea-Ciuc, Slobozia, Târgu-Jiu, Târgoviște, Iași, Baia-Mare, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mureș, Piatra-Neamț, Slatina, Ploiești, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Alexandria, Timișoara, Tulcea, Vaslui, Râmnicu-Vâlcea, Focșani și București.

Evenimentele sunt realizate în colaborare cu Uniunea Studenților din România, Casele de Cultură ale Studenților din Reșița, Galați, Ploiești, Pitești, Sibiu și București, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primăria Sectorului 4 și Primăria Municipiului Constanța, mai precizează Agerpres.

 Ziua Națională a Tineretului a fost instituită prin lege în 2004 și se sărbătorește anual pe data de 2 mai. Scopul Ministerului Tineretului și Sportului este promovarea activităților culturale, sociale, artistice și sportive ca mijloace de petrecere a timpului liber, de participare și implicare a tinerei generații în viața cultural-sportivă a societății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel