Ziare, la zi: România Liberă amintește PDL reclama la Sprite

Un titlu mai tare ca un banc în Gândul:  ”Videanu vrea să reducă prețurile forțat, ca în Grecia. În Grecia prețurile au crescut, inflația a explodat”.  Cine-o fi pe post de Bulă?

Ziarele nu se reduc doar la asta. Ia privește:

Primarul din Prăjești, da, chiar ăla cu digul, a făcut o piramidă pe acoperișul primăriei, că așa a văzut el la Luvru. Gândul a descoperit 7 astfel de ”minuni”, inclusiv catedrala-buncăr, de 15 etaje, din Voluntarii lui Pandele. Bine, dar de ce să criticăm edilii? Până în 1989, românii mergeau la lucru în Libia și ca urmare își puneau pe pereți carpete cu Răpirea din serai. Acum, iată că primarii ajung la Paris, macar pentru a fi bone, dacă nu în excursie, și văd Luvrul.Vroiai să pună un poster cu Monalisa, zâmbind la ghișeu? Cine-ți mai încasa șpaga? Pe primarul cu piramida îl cheamă Eugen Antica. Normal că vrea piramide, doar nu-l cheamă Modernescu, să vrea metrou. Sub edificiu, el va muta Poliția locală și arhiva. Cine zicea că polițiștii de la sate au burta așa de mare că nu ajung cu mâinile la friptura de porc de pe masă? Cei din Prăjești, care stau sub piramidă, sunt slabi ca niște mumii.

O știi pe Mădălina Chițu, fata care ne dă tot felul de informații științifice despre sex în Gândul? A înșelat-o corectura, sau poate șeful de număr. În titlu ne explică exact ”Cum ne protejăm de caniculă:un pahar de apă la fiecare două ore”.  Cu alte cuvinte, murim de sete lângă chiuvetă, citind Gândul. Când colo, în articol Mădălina spune clar: un pahar la fiecare 20 de minute. Cred că ăla care a dat titlul n-a avut apă și s-a protejat de caniculă cu bere.

Puterea scrie că guvernul vrea să falimenteze Societatea Națională de Telecomunicații, iar Poșta și Romtelecomul se pregătesc de grevă, așa că România va rămâne ”surdă și mută”. Pe durata grevei, să-i trimită în concediu fără plată pe securiștii care ascultă telefoanele! Și să-și plece la munte procurorii DNA!

Puterea mai scrie că Sorin Oprescu a pus condiții ca să se întoarcă la PSD: el vrea să fie prim-vicepreședinte și șef al organizației de București. Din câte știm, Năstase nu-l iubește pe Oprescu, deci asta e prima dată când Ponta va fi de partea lui Vanghelie, care s-a rebrănduit ca viitor primar general.

Evenimentul Zilei e ca soldatul japonez rămas pe o insulă în Pacific: la 200 de zile de la alegeri continuă lupta cu Geoană, folosind celebra soacră drept țintă. Rezultatul? Un articol kilometric despre cum făceau bunicii ei agricultură și cum conducea soțul doamnei Costea o fabrică de mobilă. Singura ”dezvăluire” e că a botezat-o Mociorniță...Jalnic. Dacă o țin tot așa, până la viitoarele alegeri Geoană ne va deveni chiar simpatic. O să regretăm că nu mai candidează nici el, nici celebra sa soacră. În plus, ziarul despre care lumea rea spune că ar fi al lui Videanu scrie că prețul pâinii e umflat cu apă de ploaie. Lasă, Bobby, că vine domnul ministru și se ocupă el de controlul prețurilor, cum scrie Gândul, să-și poată cumpăra și regizorii cinstiți o bucată de pâine.

Vrăjitoarea Sidonia i-a spus Libertății, textual:”Cineva i-a făcut farmece de moarte Mădălinei!”. Pe mine, dacă m-ar chema Sidonia, mi-ș face analize de HIV tot la două zile. Dar asta e, numele nu ți-l alegi. Nu oricine poate să-și schimbe destinul și să-și spună Bogdan Ionescu, de pildă. Cum, zici că și ăsta e poreclit Syda? Eu mă refeream la banii lui tac’su. La milioanele alea poți să-mi spui și Sidonia, nu mă mai supăr.

Moș Năstase, nu ăla din Parlament, care e mai tânăr, ci chiar Ilie, a împlinit 64 de ani și ca orice sexagenar care se respectă a plecat cu iubita, de 26, la Paris. Foarte bine, nu spunea Boc să rămânem în activitate până la 67 de ani, că altfel criza ne mânâncă? Ce mă intrigă e răzbiul tabloidelor. Click scria mai ieri că Nasty e fugărit de mafie, fiindcă i-a furat soția unui interlop bănățean. Libi spune că actuala amantă a tenismenului se legitimează drept vedetă Playboy. Vorba lui Berlusconi: a ieșit o vedetă Playboy cu un oldboy.

Apropo de Click, din acest focar de cultură aflăm că Daniela Gyorfi este blestemată de fosta amantă a lui Tal, impresarul. Ce i-o fi spus? Să-i curgă siliconul din buze în cafea, pe terasă la Rex, fiindcă a stat prea mult cu fața la soare? Nu vom afla niciodată, decât dacă ne ghicește Sidonia în cafea. Evident, cu condiția să-i aducă vreun chelner de la Rex chiar cafeaua cu pricina.

Adevărul rămâne ziarul întrebărilor grele (nu că vreau să te flatez, Grig, dar numai tu poți să-mi răspunzi, de pildă, la întrebarea: cine-a tras în noi, 16-22 ? Cu condiția să-ți vinzi cartea în fascicule, ca Rahan, că altfel prefer să dau 23 de lei pe o pizza). Ia, auzi aici temă: ”Ce a făcut România prost și Bulgaria bine în privința litoralului”? Se pare că Adevărul este următorul: ei au dat hotelurile pe bani, unor tur operatori nemți, noi le-am oferit în locație de gestiune unor români șmecheri. Tipic. Unde am mai auzit eu povestea asta? Ceva cu o rafinărie, parcă. O fi fost rău că n-am dat-o unora din Kazahstan, din prima, o fi fost bine?

Jurnalul Național a aflat că AFP se interesează de soarta CFR. N-a primit un bilet de la Paskany, ca Băsescu, e vorba despre ”Căile Ferate Române, care sunt într-o stare catastrofală, la 20 de ani de la căderea comunismului, fiind victimele dezinteresului guvernanţilor din toate partidele. Odinioară, România dispunea de cea mai extinsă reţea feroviară din Europa, potrivit specialiştilor din cadrul Oficiului de Statistică, mai scrie AFP”. Acum, că a revenit trenul la modă pe continet, la noi a fost lăsat de izbeliște. Ei asta-i! Căi ferate ne trebuie nouă? Poate doar dacă are trenul și vagoane Rolls Royce, placate cu aur și pietre prețioase, să nu meargă Iri ca toți coate goale ăia din middle-class-ul occidentului. Și să poată conduce el însuși locomotiva, cum face cu Rolls-ul. Să se dea mecanic de neam prost în fața Monicăi, de parcă ea n-ar ști că toată atracția stă în intelect. Mișto, cum ar zice chiar dânsul.

Financiarul nuanțează promisiunea lui Boc de eliminare a forfetarului. Acesta nu va fi scos de tot, dar va fi limitat la domeniile cu potențial evazionist: hoteluri, restaurante, ateliere de reparat pantofi, saloane de coafură și de înfrumusețare, dar și, atenție, firme de pompe funebre. Asta e, dragă domnule Blaga, dacă ți-ai ales să lupți cu importurile de țigări fără timbru, în valoare de 2-3 miliarde de euro și nu ai rămas să dai piept cu marii evazioniști care storc coșuri de pe fața adolescentelor și îți fac părul, atâta cât a mai rămas, permanent. Astfel, se mai validează odată proverbul: cine sapă groapa altuia, îi plătește impozit forfetar lui Vlădescu.

România Liberă are un interviu cu ministrul Justiției, plictisitor ca un parastas. Totuși, au găsit de-un titlu. Aflăm astfel că, după Cristian Preda, care plânge de foame, cu anticipație, fiindcă nu mai pupă el  Parlamentul European decât dacă intră în PRM, alături de Vadim... ce spuneam, ah, da...iată că după Preda, țipă să se unească PDL cu PNL și Predoiu, independentul băsist de la Justiție. Ăștia nu știu reclama la Sprite! Măi, băieți din PDL, fetele simt că sunteți disperați, de aia nu se uită nici PSD, nici PNL la voi. Nu se moare din asta: există atâtea pe Internet, și ”teen” și ”mature”, dă-le încolo de PDL și PSD, dacă nu vă înțeleg, nu vă merită!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel