Ziare, la zi: De ce le era frică, pedeliștii nu scapă!

Vâjâială la inundații, interviu la Radio România, mult talk și puțin show la TVR...la ce i-or mai trebui manevre astea de imagine lui Băsescu, doar nu mai candidează? Ei aș, sondajele sunt la fel de importante pentru gruparea președintelui pe cât erau înainte de alegeri. Ia gândește-te, dacă îi scade popularitatea sub cea a PDL sau chiar sub cea a lui Boc, pe ce bază mai dă el ordine guvernului? Și ordinele ca ordinele, dar numirile?

Cât despre presă:

Evenimentul Zilei critică guvernul, referindu-se la autostrăzi și instituții. ”În goana după bani la bugetul de stat, guvernanţii au decis să desfiinţeze, pe rând, agenţii sau autorităţi care au jucat un rol esenţial în relaţia cu Bruxelles-ul. România riscă să se întoarcă în anii ’90 şi să fie pusă la zid de instituţiile europene. Au fost şi urmează să fie desfiinţate instituţii create sub atenta supraveghere a UE, unele ca şi criteriu de integrare, cu sume mari dislocate din bugetele statelor membre”. Până mai ieri, EvZ susținea că sunt prea multe agenții care toacă banii contribuabilului. Da, dar discursul președintelui a fost azi.

Există băieți deștepți și în sculptură, nu doar în energie. Gândul ne anunță că Primăria Capitalei dă peste un 1 milion de euro pe statuile lui Catargiu şi Cuza. ”Cele două licitaţii s-au desfăşurat prin negociere fără anunţ de participare, cu un singur sculptor, pe motiv că lucrările pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive artistice. Câştigător a fost declarat sculptorul Ioan Bolborea, un abonat la fondurile municipalităţii. El susţine că are singura fabrică de artă din România şi că este cel mai talentat sculptor pe artă monumentală”. Iată, așadar, că s-a inventat și șmenul din motive artistice. Cinstit vorbind, să dai găuri în bugetul primăriilor este o artă.

Libertatea e șocată de faptul că vedeta Cosmina Păsărin a fost dată afară de la TVR fiindcă a mimat scene de sex cu un microfon. Prostiuția nu are ce căuta la postul public de televiziune. Da’ prostituția politică e permisă? Normal, până și maica stareță Raluca Turcan a acceptat numirile pe baza unor raporturi de partid. Nici măcar mimate, ci pe bune, ca în zona Gării de Nord.

Un interviu cam omagial, pe latura sensibilă (baschet, e și ea om etc.)  în ziarul mogulului rău Patriciu: ”Procurorul General al României vorbeşte, "La masa Adevărului", despre felul în care viaţa sa s-a schimbat de când a preluat această funcţie şi a fost nevoită să se mute la Bucureşti”. Uite că despre corupția care stătea pe masa lui Tăriceanu, acum trei ani, nu scoate o vorbă. Sau a greșit președintele, sau are Patriciu termen.

Click avertizează că Moni Columbeanu riscă până la cinci ani de pușcărie pentru că a lovit un cameraman. Soția lui Iri este geloasă pe succesul pe care l-a avut Domnul Dan cu pârnaia și știe că nu ar crede nimeni Procuratura dacă  ar acuza-o că a șantajat un chelner cu emisiunea ”by Monica”. Unde mai pui că e mai ieftin să dai cu mașina într-un cameraman decât cu avocații într-un complet de trei, ca să te judece în stare de libertate. Plus că e riscant: dacă Iri constată ce frumoasă e libertatea și dă șpagă s-o țină tribunalul 29 de zile departe de casă? Ar fi ca în cazul Valiza, când jucătorii (judecătorii în cazul agresiunii) ar fi premiați cu bani ca să-și facă datoria.

Puterea are o fază tare: ”Două treimi din parlamentarii PDL vor trebui să-şi caute de lucru din 2012, dacă vor vota pentru revizuirea Constituţiei. Trecerea de la Parlamentul bicameral la cel unicameral poate reduce numărul aleşilor PDL de la 178, câţi sunt în prezent, la 60. Speriaţi de scăderea dramatică din sondaje, democrat-liberalii au încetinit procesul de revizuire a legii fundamentale. Noua strategie presupune împingerea discuţiilor în Comisia de revizuire până spre data viitoarelor alegeri, când subiectul poate fi speculat în campania electorală”. Apropo, domnu’ Băsescu, mai țineți minte ce scria pe afișele lui Geoană: ”De ce le era frică nu scapă!”? Cum, erau afișele dumneavoastră? Nicio problemă, să știe și fraierii de ce împărțeau de nebuni găleți  și făină, în 2009.

Până și Româna Liberă, ziarul mogulului bun Adamescu, îl pune într-o postură proastă pe președinte, titrând:  ”Băsescu: Trăim din venitul minim garantat. Îi cheltuim la cârciumă”. Că și-a donat salariu de președinte, știam. Dar parcă îi spunea lui Hrebenciuc că nu bea niciodată. Ce-o face, atunci, în cârciumă? Ah, e o aluzie, de fapt se referă la cei săraci pe care vrea să-i impoziteze, după ce asmute restul populației împotriva lor? Cert este că, la TVR, a apărut cu o cravată violet, într-o zi de joi. Acum șase luni au făcut înconjurul presei și pozele cu Aliodor Manolea, parapsihologul incriminat de Hrebe/Mihaela Dragosteamea Geoană. Ce mai spunea Hrebenciuc?

Jurnalul Național este, fără doar și poate, în tabăra mogulilor răi. Iată câteva dezvăluiri nesimțite, cum le-ar eticheta Boc: ”Premierul l-a cadorisit cu o casă de la RAAPPS pe Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale şi favoritul lui Traian Bă­ses­cu. Zegrean a primit un apartament în Primăverii, deşi salariul de la CCR, precum şi averea declarată (patru imobile în proprietate şi conturi de 40.000 de euro) îi permiteau cu lejeritate să îşi plătească singur o chirie în Bucureşti.  Mi­nistrul de Externe, Teodor Baconschi a cerut imediat ce a fost numit în funcţie, şi a şi primit, o locuinţă de la RAAPPS, în Şoseaua Kiseleff, cu o suprafaţă de 122 de metri pătraţi, deşi el deţine în Piaţa Victoriei un apartament de 97 de metri pătraţi, pe care l-a închiriat contra sumei de 1.100 de euro pe lună. Şi Daniel Funeriu, ministrul Edu­ca­ţiei, a primit o casă situată în Str. Mihai Eminescu, din Sectorul 1, cu suprafaţa de 134,90 metri pătraţi. Fu­ne­riu deţine conform declaraţiei de avere două apartamente în Arad şi Strasbourg”. De restul ”simțiților” care stau în vilele RAPPS nu spun nimic, dar Funeriu, dacă tot o cunoaște pe dna Mandas Vergu, ar putea profita de asta. Casa de la stat, azi e , mâine se mută în ea vreun pesedist din provincie. Melanio, ia renovează tu și apartamentul din Strasbourg al lui Funeriu, pe banii UE! Zici că ai deschis un punct de lucru acolo, se alege și omul ăla cu ceva de pe urma pixelului albastru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel