Ziare, la zi: Cota PDL, 10 la sută

Știi cum se va numi Televiziunea Română după ce Băsescu și-a pus omul la șefia instituției și pe Rodica Culcer la șefia Știrilor? B2 TV.

Hai cu presa:

Gândul are un titlu tare, referitor la noul țățism al șefului statului ”Băsescu rupe barajul presei cu SPP-ul”. Din păcate,  guvernarea se va baza tot mai mult pe bodigarzii Puterii: SPP, SRI ș.a. Dacă ești fraier cu creierul spălat de ape și zici ”da’ mai dă-i încolo de ziariști”, fii atent la o fază: în 2009 au murit în exercițiul misiunii 69 de reporteri. Sacrificiile conducătorilor au însemnat, peste tot în lume, sacrificarea altora, ba cu impozite, ba cu alte măsuri de austeritate.

Dar să revenim la lucruri mai vesele, subiectul Băsescu fiind tot mai trist pe zi ce trece. Gândul scrie că Piedone a slăbit 50 de kilograme, în ultimele 6 luni. Mădălina Chițu, pe care am certat-o acum o săptămână, și-a spălat păcatele demonstrând că se poate slăbi cu chifteaua în gură. Piedone n-a dat rețeta exactă, dar a mărturisit că mânâncă de cinci ori pe zi, evident, nu un frigider, cum servea până când a început cura. În plus, merge pe jos și pe bicicletă. Atenție maximă până la iarnă, când se va termina operațiunea. Îți dai seama ce se întâmplă dacă îl lovește un tramvai? Cât se va lucra la descarcerarea călătorilor? Și a bicicletei?

Evenimentul Zilei este pe linie, certând locuitorii din zonele inundabile că nu se ridică la înălțimea autorităților. Astfel, ”în timp ce militarii se luptă să salveze oraşul de furia Dunării, localnicii se îngrămădesc la terasele cu vedere la apă. De duminică până luni, la Galaţi, Dunărea a crescut cu zece centimetri, iar preţul micului la o terasă de pe mal a sărit vertiginos, cu un leu”. Evident că nimeni nu i-a organizat pe civili, care nu au cum să se bage singuri în treabă. Mai rău ar încurca și, pe de altă parte, nici nu s-a plâns cineva de lipsa personalului. Când or fi depășiți cei plătiți deja pentru intervenție, atunci să intre în acțiune civilii, care au dat deja banii, ca impozite. Cum ar fi ca în  ziarul prezidențial să lucreze doar corespondenți voluntari, care îl pupă pe Băsescu pe gratis? Nu l-ar da Bobby afară pe Vlad Odobescu, cel care a scris deștăptăciunea cu micul?

Capital are, se vede, același acționariat, că s-a prostit și el. ”Dacia Duster, victima propriului succes”, titrează revista economică. Te uiți în articol și vezi că Uzinele Dacia au atât de multe comenzi că nu mai fac față, clienții așteptând cu lunile onorarea cererilor. Logic, clienții sunt victimele succesului, nu fabrica...Ce-ar fi ca lumea să se bată pe Capital, cititorii primind revista doar dacă o cumpără la pachet cu EvZ? Nu cititorii ar fi victimele succesului pe care îl are Capital?

Adevărul are, al rândul său, o poziție anti-leneși, demascând oamenii din Brăila care nu-i ajută pe jandarmi la diguri. În articol se precizează că nimeni nu i-a chemat pe localnici, iar în Galați rezultă, dacă ai citi cu atenție, că s-ar călca civilii pe picioare cu militarii, degeaba. Digul, așa cum a fost proiectat, urmează să fie ridicat de militari în timp util. Abordarea ține tot de patronat: vezi bine, e clasica lecție de viață. Cei care nu s-au îmbogățit, ca Patriciu, au rămas săraci pentru că n-au vrut să pună osul la treabă. În timp ce viitorii miliardari cărau cu cârca saci de bani, luați din calea viiturii taxelor, leneșii stăteau la cozi, la Circa financiară, să-și plătească impozitele. Să-ți fie rușine, sinistratule!

Libertatea a aflat că Lady Gaga e îmbrăcată de Ingrid Vlasov și împărtășește acest secret bine promovat de PR-ul creatoarei cu orice șofer de taxi sau coafeză care cumpără ziarul. Nu-mi doresc decât să pună botul la reclama mascată și Monica Tatoiu. Dacă o văd pe Lady Tatoiu la Realitatea, îmbrăcată (de fapt, dezbrăcată) ca o Gaga, pot să și mor. Sau mai precis trebuie, întrucât nu mi-a mai rămas nimic de văzut pe lumea asta.

Click dă ca sigură vestea că Enache și Marciuc s-au logodit în secret la Balcic. Ăsta-i riscul vacanțelor super all inclusive, cu băutură de calitate,  la discreție.

România Liberă scrie că, în 2010, numărul orelor de zbor pentru piloții militari urma să crească, cu 10 procente. Nu se pun concluzii privind cauza catastrofei aviatice de la Tuzla, în care au murit 11 oameni, dar se ridică ipoteza unei erori umane, întărită și de această informație despre nevoia de practică. Cei care susțin cu nesimțire că pensiile militarilor sunt nesimțite au acum o tragică ocazie să-și ceară scuze. Cum sunt la fel de mici sufletește pe cât sunt de înalți, n-o vor face.

Puterea dă un titlu șoc: Cota unică, redusă la 10 la sută. Din text aflăm că e o propunere a PDL, care nu se știe când va fi aplicată. De ce s-a ales cifra de 10 la sută? Păi asta e acum cota partidului.

Tot Puterea zice că lucrările la Autostrada Sorelui se amână 6 luni, banii fiind dați pentru diguri. Parcă Berceanu spunea că anul acesta sunt zero lei alocați pentru autostrăzi? Asta ca să știm de câți bani se vor ridica diguri.

Tricolorul crede că Blaga a fost sfătuit de Băsescu să demareze o anchetă privind conturile de sute de milioane de euro pe care le-ar avea Boc în străinătate, deoarece președintele vrea să-l înlăture din funcție pe primul ministru. Nu era mai simplu să-l cheme și să-i spună omului ce are de făcut? Nici n-ar apuca să închidă telefonul și Boc ar fi cu demisia la Ada Meseșan, să i-o dea și lui pe post vreo televiziune, fie și contra cost. Partea proastă ar fi că nici măcar atunci n-o să-l creadă lumea, o să continue să-l înjure ca și cum ar fi în continuare prim ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel