Zi liberă: 24 ianuarie, declarată sărbătoare legală

Românii vor beneficia de încă o zi liberă, începând din 2015. Plenul Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, ca ziua de 24 ianuarie, când se sărbătorește Unirea Principatelor Române, să fie declarată oficial zi națională, nelucrătoare.

Deputaţii au adoptat, în acest sens, un proiect de lege, iniţiat de un grup de parlamentari, care declară ziua de 24 ianuarie ca fiind sărbătoare legală, informează romaniatv.net.

Proiectul a fost adoptat cu 276 de voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi 11 abţineri. Camera Deputaţilor este forul decizional, proiectul fiind adoptat şi de Senat în iunie 2014.

În expunerea de motive privind declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare legală se preciza: "Unirea de la 24 ianuarie 1859 a dovedit lumii întegi că împreună suntem mai puternici, că împreună suntem un popor demn și respectat. (...) 24 ianuarie semnifică, practic, ziua de naștere a statului național modern român și trebuie ca românii să nu uite acest lucru (...) Recunoașterea ca sărbătoare legală este u gest simbolic care conferă acestei sărbători statutul bine meritat, deoarece există un adevăr istori de netăgăduit: România s-a născut la Iași!".

Câte zile libere vor avea românii în 2015

În anul care va debuta peste mai puțin de o lună, românii vor beneficia de 13 zile libere, respectiv câte două pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun și câte o zi cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii, Adormirii Maicii Domnului, Sfântului Andrei, Zilei Naţionale a României și Unirii Principatelor Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel