Zgonea: Comisia Juridică, sesizată în cazurile Hrebenciuc și Adam

Camera Deputaților
Camera Deputaților

Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-a reunit de urgență sâmbătă dimineață pentru decide când se va discuta cererea DNA de arestare a deputaților Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam. La finele acestei reuniuni, șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că solicitarea de arestare preventivă a lui Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam a fost trimisă Comisiei juridice care poate da un răspuns în trei zile.

Zgonea a menționat că termenele decurg conform legii pentru a se face raportul comisiei și că a solicitat secretarului general să-i informeze pe cei doi parlamentari că pot consulta dosarul la Comisia juridică, potrivit Agerpres.

"Respectăm procedurile care sunt stabilite prin Regulament și obligațiile pe care le avem în lege, de îndată am convocat Biroul Permanent ca și la domnul deputat Diniță. L-am rugat pe domnul secretar general să-i informeze pe cei doi parlamentari că pot consulta dosarul la Comisia juridică, așa cum a făcut și domnul deputat Diniță. Termenele curg de luni. Luni, marți și miercuri sunt primele trei zile, conform legii, pentru a face raportul în Comisia juridică. Dacă Comisia juridică nu va cere date suplimentare de la procurorul general, așa scrie în lege, apoi în cinci zile trebuie să îl punem pe ordinea de zi. Suntem în prevederile legale și regulamentare, a declarat Zgonea.

El a arătat că la nivelul Comisiei poate fi depășit termenul de trei zile pentru prezentarea raportului în cazul în care sunt solicitate clarificări suplimentare de la Ministerul Justiției.

Numele lui Atilla Korodi, în dosarul retrocedărilor ilegale

Valeriu Zgonea a spus presei că așteaptă raportul Comisiei juridice și abia apoi va anunța cum va vota. "Nu îmi fac o părere înainte de a face un raport și a citi. Nu sunt judecător și respect o procedură parlamentară, convoc Biroul permanent deîndată și cer Comisiei juridice să își exprime un punct de vedere într-un raport în trei zile cum spune legea. În rest, comentariile personale nu le-am făcut nici la la domnul deputat Diniță, nici la ceilalți parlamentari, nu o să le fac nici aici", a completat Zgonea.

Șeful Camerei Deputaților a mai spus că "justiția și-a urmat întotdeauna cursul" și că "justiția în România e independentă, și spre deosebire de alte state europene, nu există o interferență a politicului în zona justiției".

Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam sunt cercetați de procurorii anticorupție în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri și terenuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel