1 aprilie, zi liberă pentru unii dintre bugetarii români

FOTO: Freepik @YanaVinnikova
FOTO: Freepik @YanaVinnikova

1 aprilie, a doua zi a Paștelui catolic, este zi liberă pentru unii dintre bugetarii români. 

1 aprilie, a doua zi a Paștelui catolic vine cu o zi liberă pentru unii dintre bugetarii din România. Astfel, senatorii și deputații vor lipsi motivat din Parlament, dar vor trebui să aibă activități în circumscripțiile teritoriale, după cum se arată în agenda Camerei Deputaților.

Marți, Parlamentul se va reuni, de la ora 15,00, în ședință comună pentru a marca 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și 75 de ani de existență a NATO, după cum au decis Birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

Marți, 2 aprilie, se împlinesc exact 20 de ani de când drapelul României a fost arborat oficial la sediul NATO din Bruxelles, după ce pe 29 martie fuseseră depuse instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianței Nord-Atlantice, scrie Agerpres.

Astfel, marți se intră în forță, deoarece atât Senatul, cât și Camera Deputaților au programate pe lângă ședințele Birourilor permanente și ședințele de plen cu vot final și lucrări în comisii.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaților se află 65 de proiecte de lege, între acestea fiind un ”proiect de lege privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, precum și unei prime de carieră profesională pentru personalul nedidactic din învățământul de stat suportate din fonduri externe nerambursabile”, ”proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.22/2023 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina”, ”proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere” sau ”proiectul de Lege privind energia eoliană offshore”, potrivit ordinii de zi a Camerei Deputaților.

Citește și: România, în Air Schengen. Ciolacu: "Avem un plan pentru aderarea completă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel