Zeci de turiști, blocați la munte din cauza aluviunilor de pe drumurile de acces. PERICOL de acvaplanare pe DN 1 Ploieşti - Braşov

Zeci de turiști, blocați la munte din cauza aluviunilor de pe drumurile de acces / Foto: Pixabay
Zeci de turiști, blocați la munte din cauza aluviunilor de pe drumurile de acces / Foto: Pixabay

Zeci de turiști sunt blocați în zona montană din cauza aluviunilor de pe drumurile de acces. Este și pericol de acvaplanare pe DN 1 Ploieşti - Braşov.

Mai mulţi turişti nu pot pleca din unităţile de cazare din zona montană a judeţului Dâmboviţa din cauza aluviunilor aduse pe drumurile de acces ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, informează, duminică, ISU Dâmboviţa.

"Pompierii au fost alertaţi cu privire la situaţia mai multor turişti cazaţi la doua pensiuni din zona montană a judeţului Dâmboviţa, aflaţi în imposibilitatea de a se autoevacua din cauza drumurilor de acces blocate de aluviuni aduse de apă, ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă. Sunt 23 de turişti dintre care 14 la Cabana Brătei şi 10 la o altă unitate de cazare de pe platoul Padina", precizează ISU Dâmboviţa, transmite Agerpres.

În sprijinul turiştilor intervin echipaje de pompieri de la Detaşamentul Pucioasa şi Garda Fieni care acţionează cu două autospeciale de intervenţie şi două echipaje SMURD. De asemenea, a fost pus la dispoziţie şi un microbuz pentru transport.

VEZI ȘI: Furtunile au făcut prăpăd în țară. Localități fără apă potabilă, 9 mașini distruse în Argeș, străzi inundate în Brașov şi circulaţie blocată pe DN 1 A

Peștera Ialomiței este inundată. A fost închisă vizitatorilor

Peştera Ialomiţei din Bucegi a fost inundată şi este închisă de duminică pentru vizitatori, anunţă Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

"Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, mai multe galerii ale Peşterii Ialomiţa sunt inundate. În aceste condiţii, începând de astăzi şi până la remedierea situaţiei, programul de vizitare a fost sistat. Consiliul Judeţean Dâmboviţa îşi cere scuze turiştilor pentru eventualele neplăceri create", precizează sursa citată.

Ploaie torențială pe DN 1 Ploieşti - Braşov. Pericol de acvaplanare

Centrul Infotrafic anunţă că pe DN 1 Ploieşti - Braşov plouă torenţial pe tronsonul kilometric 82 - 100, şoferii fiind avertizaţi asupra faptului că pe raza localităţilor Băneşti, Câmpina, Cornu şi Breaza este pericol de acvaplanare.

În acest context, autorităţile recomandă şoferilor să ruleze cu viteză foarte redusă, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să nu efectueze depăşiri riscante, să semnalizeze schimbarea benzii de circulaţie, să crească distanţa de siguranţă între vehicule şi să circule cu foarte mare atenţie, adoptând o conduită preventivă, pentru a putea evita eventuale accidente rutiere.

Judeţul Prahova se află sub avertizare Cod portocaliu de ploi abundente şi vijelii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel