Furtunile au făcut prăpăd în țară. Localități fără apă potabilă, 9 mașini distruse în Argeș, străzi inundate în Brașov şi circulaţie blocată pe DN 1 A

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Furtunile puternice au făcut ravagii în țară. Au fost înregistrate pagube materiale importante.

Ploile torențiale și vijelia au făcut ravagii în județul Argeș, relatează Realitatea Plus. Nouă mașini au fost avariate, după ce bucăți din acoperișul unui bloc au căzut peste ele. Proprietarii le-au găsit dimineața în parcare. Și în Câmpulung Muscel, ploaia torențială a inundat în jur de 30 de gospodării. Primarul localității a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență ca să facă bilanțul exact al pagubelor. 

Braşov: Străzi acoperite de apă în municipiul reşedinţă 

Mai multe străzi ale unui cartier periferic al municipiului Braşov au fost acoperite de apă în urma ploii torenţiale din noaptea de sâmbătă spre duminică, iar pe o porţiune din DN 1 A, legătura cu Ploieştiul, s-a circulat, duminică dimineaţa, pe un singur sens, în urma unei viituri peste carosabil.

Conform IPJ Braşov, în urma revărsării pârâului Ghimbăşel, în zona cartierului Stupini, carosabilul a fost acoperit cu apă de până la 40 - 50 cm pe trei artere: Strada Fânului, Strada Făgurelului - intersecţia cu DN 13 şi pe strada Fântânii.

Circulaţie blocată pe DN 1 A, în urma ploii



Pe DN 1 A, o viitură la km 172+90, în zona cunoscută sub denumirea Babarunca, o viitură a făcut ca circulaţia să fie blocată pe un singur sens, a transmis DRDP Braşov. Aici, la începutul lunii, drumarii braşoveni au fost nevoiţi să intervină după ce, tot în urma ploilor, s-a produs o surpare de 30 - 40 de metri, corpul drumului fiind spălat de râul Tărlung.

Restricţii privind furnizarea şi consumul de apă pe Valea Prahovei, din cauza ploilor şi a aluviunilor

Operatorul Hidro Prahova anunţă că, în urma manifestărilor meteo extreme din noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost instituite restricţii privind furnizarea, dar şi consumul de apă în patru localităţi de pe Valea Prahovei.

Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a operatorului, sunt aplicate restricţii la furnizarea apei pentru localităţile Azuga, Buşteni, Sinaia şi Comarnic, unde se înregistrează un nivel ridicat de turbiditate pe fondul vremii.

"Fenomenele astfel înregistrate au afectat inclusiv sursele de apă pentru localităţile respective. Din acest motiv, până la remedierea situaţiei, solicităm consumatorilor să utilizeze apa exclusiv în scopuri menajere şi nu pentru consum. Societatea Hidro Prahova SA va reveni cu actualizări privind remedierea situaţiei, pentru fiecare dintre localităţile vizate", precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel