Zeci de tineri au fost loviţi şi arestaţi în Minsk pentru că protestau împotriva alegerii lui Lukaşenko

Aproximativ 30 de tineri care se adunaseră luni în faţa sediului Guvernului de la Minsk, pentru a protesta faţă de realegerea controversată a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, au fost loviţi şi arestaţi de poliţie, au declarat martori citaţi de AFP.

Sosiţi în piaţia Independenţei, opozanţii au afişat o banderolă de dimensiuni mari care cerea plecarea şefului statului, înainte de a fi arestaţi de poliţişti, prezenţi în număr mare. Unii au fost loviţi peste faţă, iar alţii au primit lovituri cu piciorul după ce au fost trântiţi la pământ, conform martorilor.

Aceste evenimente intervin după o manifestaţie a opoziţiei care a reunit în acelaşi loc zeci de mii de persoane ce denunţau fraude masive la alegerile prezidenţiale câştigate duminică, din primul tur, de Lukaşenko, cu aproape 80 la sută din voturi, după 16 ani la putere, informează Mediafax

Această manifestaţie a fost reprimată fără menajamente de poliţie, după ce mai mulţi participanţi au spart geamuri pentru a încerca să pătrundă în sediul Guvernului. Sute de manifestanţi au fost arestaţi, precum şi şapte dintre cei nouă candidaţi ai opoziţiei la alegeri.

Luni seara, piaţa Independenţei era monitorizată strict de poliţie şi aproape goală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel