Zeci de porci au fost sacrificați la Sfântu Gheorghe, după apariția pestei porcine

Foto: Primăria Sfântu Gheorghe
Foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Peste 70 de porci au fost sacrificați din cauza pestei porcine. Această decizie s-a luat pentru a preveni extinderea bolii în județ.

După realizarea unei analize de risc epidemiologic în cazul primului focar de pestă porcină africană, confirmată în județul Covasna, Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Covasna, întrunit în ședință extraordinară a hotărât necesitatea uciderii preventive a porcinelor din zona afectată.

Au fost ucise preventiv 72 porcine, cadavrele fiind ecarisate prin metoda alternativă de îngropare cu respectarea normelor de biosecuritate. În vederea acordării de despăgubiri, porcinele au fost evaluate de către o comisie desemnată de prefectul județului. La finalizarea acțiunii întreaga zonă a fost dezinfectată.

Anchetă în desfășurare

Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Cazul se află în continuare în cercetarea autorităţilor sanitare veterinare judeţene şi ale organelor de poliţie. Investigaţiile se vor continua şi în zilele următoare.

DSVSA Covasna reia solicitarea făcută către crescătorii de porcine, că orice caz de moarte sau îmbolnăvire al animalelor din gospodărie trebuie adus imediat la cunoştinţa autorităţilor sanitare veterinare. Aruncarea cadavrelor de porci este o faptă deosebit de gravă, putând fi sancționat inclusiv penal.

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

Vezi și: 

Inspecția Judiciară, control la Curtea de Apel București

Drum închis din cauza inundațiilor. Peste 50 de hectare de teren au fost afectate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel