Zeci de balene EȘUATE

 Mai mulţi voluntari încearcă să relanseze la apă zece balene pilot care au supravieţuit după ce un grup format din 38 de exemplare a eşuat pe o plajă îndepărtată de pe Coasta de Vest din Noua Zeelandă, informează joi DPA. 

Departamentul de Conservare (DOC) a fost alertat miercuri în legătură cu mamiferele eşuate pe plaja aflată la gura de vărsare a râului Okuru, la sud de Haast de pe Insula de Sud. 

Relansarea la apă a balenelor nu a fost posibilă miercuri din cauza mării periculoase, precizează sursa citată. 

"Evaluăm dacă este sigur şi fezabil să relansăm la apă balenele în timpul mareei de joi", a declarat o purtătoare de cuvânt a DOC. 

Deşi deseori se întâmplă ca balenele pilot să eşueze, acest comportament nu este pe deplin înţeles. 

300 de balene moarte 

În luna februarie 2017, peste 300 de balene pilot au decedat în extremitatea nordică a Insulei de Sud din Noua Zeelandă, unul dintre cele mai de amploare evenimente de acest fel înregistrate în această ţară. 

Reprezentantul organizaţiei pentru salvarea balenelor Project Jonah, Daren Grover, a declarat într-un comunicat că există mai mulţi factori care ar fi putut sta la baza eşuării acestui grup de balene. "Nu vom şti exact. În general, sunt o specie de ape deschise. Ele se pot apropia de ţărm surprinse de maree, de curenţi sau în timp ce se feresc de prădători precum orcile", a spus el. 

De asemenea, este posibil ca în cazul în care o balenă este bolnavă sau rănită celelalte din grup s-o urmeze din instinctul de turmă, a adăugat Grover, potrivit Agerpres.

[citeste si[

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel