Zece moduri pentru a calma usturimea în gât. Care sunt cauzele care duc la apariția acestui simptom

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Usturimea sau durerea în gât reprezintă primul semn al unei răceli sau al unei infecții streptococice. Pentru a scăpa de acest simptom supărător, te invităm să descoperi zece remedii simple, pe care le poți încerca acasă.

De cele mai multe ori, usturimea în gât este pusă în seama răcelii sau gripei, însă dacă apar și alte simptome, există posibilitatea ca problema să fie alta. Poate fi vorba despre infecția cu streptococ, mononucleoza infecțioasă, esofagita sau, chiar, boala de reflux gastroesofagian. Pentru a stabili un diagnostic corect, este necesar să mergi la medic, care este singurul în măsură să îți recomande un tratament adecvat.

Cu toate acestea, usturimea în gât poate fi tratată și acasă, cu ajutorul unor remedii naturiste eficiente. Iată zece moduri pentru a ameliora simptomul deranjant.

Zece moduri pentru a calma usturimea în gât

Usturimea în gât poate fi tratată cu antiinflamatoare, ceaiuri, supă de pui sau cu gargară cu apă sărată. În continuare, află ce alte remedii te pot ajuta să scapi de senzația neplăcută.

Antiinflamatoare

Cel mai eficient tratament pentru usturimea din gât are la bază antiinflamatoarele. Aceste medicamente te pot ajuta să scapi de inflamația asociată durerii în gât.

Sirop de tuse

Siropul de tuse este un remediu extraordinar pentru usturimea în gât, chiar dacă nu tușești. Acesta poate fi preparat acasă, din ingrediente naturale și poate fi administrat și copiilor.

Gargara cu apă sărată

Gargara cu apă cu sare te poate scăpa de durere și, implicit, contribuie la alungarea bacteriilor. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță cu sare la o cană cu apă călduță. În cazul în care gustul sărat este neplăcut, poți adăuga și un strop de miere.

Usturimea în gât poate fi tratată cu ceaiuri

Atunci când răcești, cu siguranță te gândești că un ceai te-ar putea ajuta cu usturimea în gât. Și foarte bine faci, deoarece infuziile din plante au un efect liniștitor asupra gâtului. În plus, ceaiurile negru, verde sau alb sunt bogate în antioxidanți, care contribuie la întărirea imunității și la combaterea infecțiilor.

Pastile de tuse

Pastilele de tuse și, în special, cele de supt, stimulează producția de salivă, fapt ce ajută la menținerea umidității la nivelul gâtului. Ai grijă ca medicamentele pe care le iei să conțină mentol sau eucalipt.

Supa de pui

Supa de pui este ideală atunci când te ustură în gât. Se consumă ușor și conține substanțe nutritive, care să te ajute să lupți mai ușor cu infecția.

Odihna

Deși nu este o metodă rapidă, odihna te ajută să te recuperezi mai ușor după o boală. Pentru ca organismul să poată lupta cu un virus, ai nevoie să fii odihnit.

Hidratarea

Este important să te menții hidratat, atunci când durerea în gât nu îți dă pace. Medicii sunt de părere că hidratarea păstrează membranele mucoase umede și contribuie la combaterea bacteriilor, ajutând corpul să lupte cu boala.

Antibioticele

Antibioticele sunt utile atunci când usturimea este provocată de o infecție bacteriană. Aceste medicamente pot fi administrate doar la recomandarea unui medic.

Bezelele

Pare surprinzător, dar bezelele sunt foarte bune atunci când te doare gâtul. Seva din planta de nalbă a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea tusei, răcelii și a gâtului inflamat, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel