Zamfir, avertisment pentru Isărescu: Să-și revină! Tot va veni

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir a făcut declarații explozive cu o zi înainte de data în care este stabilită audierea guvernatorului Mugur Isărescu.

Daniel Zamfir a declarat, luni, la Antena 3, că nu a primit niciun răspuns de la BNR cu privire la prezența guvernatorului la Comisia Economică a Senatului care a fost programată pentru marți. Mai mult, senatorul ALDE susțune că Mugur Isărescu va ajunge să răspundă în fața Parlamentului României la întrebările privitoare la ROBOR, curs valutar și alte aspecte regăsite într-un raport al BNR.

Citeste și:Acuzații abuz serviciu. Daniel Zamfir, replică pentru BNR. Document care arată TOT

 "Să își îndeplinească atribuțiile"

"Domnul guvernator să-și îndeplinească atribuțiile pe care le are ca și guvernator al Băncii Naționale, instituție care și ea, că îi place sau că nu îi place guvernatorului, trebuie să răspundă în fața Parlamentului României. La audierile de mâine l-am invitat și pe ministrul Teodorovici. Vă aduceți aminte, cu ceva timp în urmă, atunci când ministrul Teodorovici l-a rugat pe domnul guvernator să vină la Ministerul de Finanțe să discute în legătură cu impactul ordonanței de la sfârșitul anului, domnul guvernator a spus că nu este ăla locul potrivit unde să discute. Eu cred că cel mai potrivit loc este Senatul României, unde atât Guvernatorul Băncii Naționale cât și ministrul de Finanțe au obligația să vină și să dea explicații, ca atare, am făcut solicitarea amândurora, domnul Teodorovici a confirmat, domnul Isărescu văd că încă de la începutul săptămânii încearcă orice tertip posibil ca să evite această audiere", a declarat senatorul ALDE.

Citeste și:  Tudorel Toader, declarații de ultima oră

Fac apel, așa cu o zi înainte

"Habar nu am ce au în cap. Eu fac apel, așa cu o zi înainte, către domnul guvernator să-și revină, să înțeleagă că lucrul ăsta trebuie să se facă. Că nu va veni mâine, că va veni poimâine sau va veni săptămâna viitoare, de venit în fața Comisiei Economice a Senatului va veni pentru că sunt două lucruri extrem de importante pe care trebuie să le discutăm și sunt cele pe care le-am evidențiat în acea scrisoare. La sfârșitul anului trecut, Banca Națională a făcut un raport în care a avertizat că suntem țara cu cel mai mic grad de intermediere financiară din Europa și că lucrul ăsta va continua. Mai mult decât atât, din acel raport reiese că opt bănci din România ar fi avut o înțelegere cu privire la menținerea României într-o stare de subdezvoltare financiară, ca atare este extrem de grav lucrul ăsta", a mai spus Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel