Toader, recurs compensatoriu: Întrebarea este provocatoare

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a făcut declarații despre situația recursului compensatoriu și a anunțat numele celui care a fost numit pe postul de procuror-șef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

"Nu am venit cu acuzaţii, ci cu speranţa de a cunoaşte cui îi datorăm acest recurs compensatoriu, cine l-a iniţiat, cine l-a modificat, să ştim cui "îi datorăm" consecinţele negative pe care le vedem. Respectând demnitatea de preşedinte al Republicii, eu fac parte din Guvernul României şi dialogul instituţional îl am cu doamna premier cu care discut aceste probleme, cu preşedintele discut prin premier sau direct în CSAT. Săptămâna trecută, am fost la Bruxelles, în zilele următoare probabil mă voi întâlni cu doamna premier şi vom ajunge la o concluzie finală", a declarat Tudorel Toader.

- La ce variantă v-aţi gândit, cum s-ar putea schimba această lege? Ar putea fi redusă perioada sau o puteţi abroga?

"Sunt toate variantele posibile. Când voi definitiva varianta, vă voi anunţa", a spus Tudorel Toader

Vezi și: Gheorghe Stan, noul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

- Cine are ultimul cuvânt, în ceea ce priveşte modificare recursului compensatoriu?

"Sigur, păstrăm ordinea şi ierarhia: premierul. Întrebarea este provocatoare, ştiaţi răspunsul, dar depinde de forma actului juridic la care ne gândim. Să avem încredere în legiuitor şi atunci va fi o lege şi ultimul cuvânt îl va avea legiuitorul şi preşedintele care promulgă legea, exact cum şi-a dorit să modifice repede. Dacă va fi OUG, sigur, ministrul propune, Guvernul aprobă, după ce doamna premier îşi dă acceptul", a mai spus ministrul Justiţiei.

Numire procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

"Secţia de procurori a ţinut mai multe şedinţe pentru a-şi desmena reprezentantul şi nu a reuşit. La una din şedinţe, cineva, nu-i spune numele, nu a mai venit cu cinci minute înainte şi nu s-a mai ţinut şedinţa, nu au mai desemnat reprezentantul în funcţie", a spus Tudorel Toader, întrebat despre ce s-a întâmplat astăzi în plenul CSM.

- Au fost validate rezultatele pentru şefia Secţiei?

"Am înţeles şi eu acum că au fost 11 voturi pentru. A fost numit candidatul Stan, la şefia Secţiei", a declarat Tudorel Toader.

Vezi și: Recurs compensatoriu. Orban, mutare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel