Gheorghe Stan, noul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

CSM
CSM

Noul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a fost ales luni, la CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat luni, 28 ianuarie, cu 11 voturi "pentru", noul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în persoana procurorului Gheorghe Stan.

Gheorghe Stan este inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, numit prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 703/2015.

Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, într-o declarație de presă după ședința CSM. Potrivit rezultatelor publicate de CSM, punctajul final al lui Gheorghe Stan a fost 9,33, în timp ce contracandidata sa, procurorul Florena Esther Sterschi, a obţinut 8,33. Florena Esther Sterschi asigură în prezent interimatul la conducerea secţiei speciale.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea pe 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM. Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate.

Citește și:

DIICOT, funcţii de conducere. CSM audiază candidaţii

Onea, decizie de ULTIMĂ ORĂ de la CSM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel