Yanis Varoufakis, succesor. Cine îl va înlocui pe ministrul de finanțe al Greciei

Succesorul lui Yanis Varoufakis după demisia acestuia din funcția de ministru de finanțe al Greciei va fi anunțat după o reuniune a liderilor politici eleni.

Potrivit presei de la Atena, printre posibilii înlocuitori ai lui Varoufakis se află Euclid Tsakalotos, coordonatorul negocierilor cu creditorii internaționali, și George Stathakis, actualul ministru al economiei.

'Yanis Varoufakis ca ministru de finanțe a jucat un rol major în negocieri din prima zi de guvernare. Prim-ministrul simte nevoia să-i mulțumească pentru eforturile susținute de a promova pozițiile guvernului și interesele poporului elen, în circumstanțe foarte dificile', a declarat purtătorul de cuvânt al cabinetului, Gavriil Sakellaridis.

Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, și-a anunțat luni dimineață demisia, la o zi după victoria categorică a taberei 'Nu' la referendumul privind propunerile creditorilor internaționali, oficialul explicând că decizia sa este menită să faciliteze ajungerea la un nou acord, transmite Agerpres.

VEZI ȘI: Bogdan Chirieac, după referendumul din Grecia: Ar fi fost o oportunitate uriașă pentru România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel