Procuror general SUA, despre justiția după schimbările din România

William Barr
William Barr

William Barr, procurorul general al SUA, a făcut o declaraţie oficială, preluată de către Departamentul de Justiţie al SUA, după vizita efectuată, recent, la Bucureşti. 

"România este unul dintre cei mai puternici parteneri în lupta împotriva criminalității transnaționale. Cu ajutorul României, am reușit să investigăm și să extrădăm membri ai grupurilor de criminalitate organizată care se implică în operațiuni de skimming şi fraudă cibernetică. De asemenea, România oferă un sprijin important în ceea ce privește operațiunile împotriva traficului de droguri. Parteneriatul nostru a fost înrădăcinat din punct de vedere istoric într-un angajament profund față de valorile democratice ale statului de drept și al bunei guvernări, precum și în înțelegerea comună a faptului că acestea constituie baza pentru creșterea securității și prosperității noastre comune.

Vizita mea la București a oferit ocazia de a reafirma că statul de drept este un principiu durabil și că toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebui să fie guvernate și să răspundă în faţa legilor promulgate, impuse în mod egal și imparțial. Am apreciat în special oportunitatea de a ne întâlni cu conducerea românească, inclusiv cu omologul meu pentru justiție, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanța păstrării statului de drept și restabilirea eforturilor în lupta anticorupție.

Suntem recunoscători pentru angajamentul ministrului Birchall și sprijinul ferm pentru aceste priorități. Sperăm că România, cu conducerea ei și cu alți oficiali români, va inversa recentele amendamente care amenință să submineze capacitatea de combatere a corupției și suntem convinși că România va lua măsuri pentru a asigura o justiție eficientă, transparentă și imparțială. Aștept cu nerăbdare să aprofundăm parteneriatul nostru și să continuăm colaborarea noastră strânsă în domeniul aplicării legii cu acest aliat strategic", a declarat William Barr pentru Departamentul de Justiţie al SUA.

William Barr a participat la reuniunea ministerială UE - SUA a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne

Evenimentul a avut loc miercuri, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Ministeriala a fost a doua reuniune UE - SUA organizată în timpul Preşedinţiei române a Consiliului UE în domeniul Justiţiei şi Afacerilor Interne, după reuniunea în format SOM (Senior Officials Meeting) de la Bucureşti din 28 februarie. 

La aceasta au luat parte, din partea României, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba. Uniunea Europeană a fost reprezentată de Vera Jourová, comisar responsabil pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Dimitris Avramopoulos, comisar responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, şi Julian King, comisar responsabil pentru securitatea Uniunii. Iar din partea SUA, procurorul general al SUA, William Barr, conducătorul delegaţiei americane, şi secretarul adjunct ad interim în cadrul Departamentului de Securitate Naţională al SUA, David Pekoske

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel