Reuniune UE - SUA la Bucureşti. Birchall: Eveniment deosebit de important

Sursa: Facebook Ana Birchall
Sursa: Facebook Ana Birchall

Reuniunea ministerială UE - SUA a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne va avea loc, miercuri, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"A început reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul justiție și afaceri interne, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, un eveniment deosebit de important în ultima lună în care România exercită Președinția rotativă a Consiliului UE.

În ceea ce privește componenta de justiție, discuțiile vor fi axate pe cooperarea judiciară în spațiul cibernetic, în particular accesul transfrontalier la probele electronice. De asemenea, vom discuta despre reziliența sistemelor electorale", transmite Ana Birchall, ministrul Justiţiei.

A doua reuniune UE-SUA organizată în timpul Președinției române a Consiliului UE 

Ministeriala este a doua reuniune UE-SUA organizată în timpul Președinției române a Consiliului UE în domeniul justiției și afacerilor interne, după reuniunea în format SOM (Senior Officials Meeting) de la București, din 28 februarie 2019. 

România are rolul de a prezida întreaga reuniune la care vor fi prezenți doamna Ana BIRCHALL, ministrul justiției, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar, doamna Carmen DAN, ministrul afacerilor interne și domnul George CIAMBA, ministru delegat pentu afaceri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel