West Nile la Constanța. Primul caz din acest an

Laboratorul pentru analize al Institutului Cantacuzino a confirmat marţi înregistrarea primului caz de encefalită provocată prin infectare cu virusul West Nile. 

Probele care s-au confirmat a fi pozitive au fost recoltate de la un bărbat în vârstă de 77 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa, conf. dr. Constantin Dina. 

Potrivit şefului DSPJ Constanţa, bărbatul infectat cu West Nile s-a prezentat la jumătatea lunii august pentru un consult, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde a şi fost internat iniţial cu simptome enterocolită, ulterior fiind luat sub observaţie cu suspiciunea de encefalită provocată de infectarea cu virus West Nile. 

"Au fost recoltate probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar rezultatul pozitiv la suspiciunea de West Nile, transmisă de ţânţarul-tigru asiatic, a sosit marţi, până în prezent bolnavul primind tratament adecvat pentru diagnosticul de encefalită, iar starea de sănătate a pacientului este bună" - a declarat dr. Dina. 

Autorităţile au transmis notificarea necesară către Centrul de Hematologie Judeţean Constanţa pentru impunerea restricţiilor la donarea şi recoltarea de sânge pentru arealul urban din care provine pacientul, suspicionată fiind zona de sud a oraşului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel