Washington Post îl desființează pe Gigi Becali. "Cel mai jignitor proprietar din lumea sportului"

Un editorialist al cotidianului Washington Post l-a desființat pe Gigi Becali. 

Ishaan Tharoor scrie că, din păcate, cel mai jignitor patron de club din lume nu este proprietarul echipei de baschet LA Clippers, Donald Sterling, implicat într-un scandal rasist, ci finanţatorul FC Steaua Gigi Becali.

Donald Sterling, în vârstă de 80 de ani, i-a reproşat fostei sale iubite că a publicat pe contul de Instagram o fotografie în care apărea alături de Magic Johnson, fost star al Los Angeles Lakers. "Pe contul tău de Instagram de rahat nu trebuie să te arăţi alături de negri", i-a spus el femeii, care i-a reamintit lui Sterling că la rândul ei este de origine mexicană şi afroamericană. În acea înregistrare Donalt Sterling spunea: "Te poţi culca cu negri, poţi să-i aduci la tine, poţi face ce vrei cu ei, dar măcar nu le face publicitate şi nu-i aduce la meciurile mele". 

VEZI și: Gigi Becali a părăsit vineri închisoarea

Ishaan Tharoor susţine că oricât de groteşti ar fi fost afirmaţiile lui Sterling, ele nu se pot compara cu cele ale finanţatorului stelist, Gigi Becali.

Cel mai jignitor proprietar din lumea sportului

"În alte părţi ale lumii mai sunt multe lucruri de făcut. Proba A: România, casa lui George «Gigi» Becali, posibil cel mai jignitor proprietar din lumea sportului. Din 2003, Becali a fost la conducerea Stelei Bucureşti, unul dintre cele mai faimoase şi istorice cluburi din Europa de Est. El este unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, un fost cioban, devenit mogul de terenuri, care şi-a făcut averea în haosul ce a urmat căderii comunismului. El a făcut parte din Parlamentul European de la Bruxelles, din 2009 până în 2012, şi apoi în Parlamentul României până în mai 2013, când a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru rolul său într-un schimb de terenuri. Este la închisoare acum, dar încă se află la conducerea Stelei Bucureşti. Dar Becali este controversat pentru un alt motiv: înclinaţia sa pentru retorica homofobă, misogină şi rasistă", a notat Tharoor, scrie Mediafax

Lady Gaga și scuipatul televizorului

A adăugat: "Ar fi dificil de notat fiecare insultă atribuită lui Becali, un om care a devenit un personaj negativ în presa europeană. Un fervent creştin ortodox, Becali păstrează acasă opere de artă care-l înfăţişează ca pe Iisus şi diferiţi apostoli şi sfinţi. Religiozitatea lui a dus la comentarii extremiste. În 2012, Becali a reacţionat agresiv la prezenţa lui Lady Gaga în România, pe care o considera un «discipol al lui Satan». «După ce apare la TV, schimb canalul după două secunde, iar apoi scuip televizorul», a spus Becali". 

Becali și jucătorii homosexuali

Tharoor a explicat că cele mai grave declaraţii ale lui Becali îi vizau pe homosexuali: "Mai grave sunt declaraţiile sale privind homosexualii. El a interzis cântecele formaţiei britanice Queen de pe stadion din cauza orientării sexuale a fostului cântăreţ Freddy Mercury. În 2010, Becali a blocat transferul unui jucător bulgar, despre care se zvonea că ar fi homosexual. Doi ani mai târziu, după ce fanii Stelei au scandat lozinci homofobe, Becali a oferit această declaraţie scandaloasă: Nu există nicio scuză pentru discriminare. «Cu toate acestea, desigur, în timp ce îi iubesc pe homosexuali, trebuie să înţelegeţi: homosexualii nu pot fi în echipe de fotbal. Jucătorii fac baie goi. Îi iubesc pe homosexuali, dar nu aş angaja unul. Pune un homosexual în echipă şi nu vei mai câştiga din nou»".

Ishaan Tharoor notează că popularitatea lui Becali nu a avut de suferit chiar dacă acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare.

VEZI și: ÎCCJ explică de ce l-a condamnat pe Becali

În final, Tharoor a prezentat câteva declaraţii controversate ale lui Becali: "El a mai făcut comentarii despre implicarea evreilor în politica românească, a concediat un antrenor turc, deoarece era «prea musulman», despre femei a spus că «nu mai au valoare» după ce nasc, în timp ce pe un prezentator african l-a numit maimuţă. A mai făcut remarci rasiste la adresa ţiganilor şi a ungurilor care trăiesc în România. Şi în timp ce el nu are parte de critici sau adversari, Becali are şanse să iasă nevătămat din perioada de încarcerare, să fie încă proprietarul Stelei Bucureşti, precum şi una dintre cele mai respingătoare «guri mari» din lume".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel