Vulpescu, AFECTAT de moartea lui Vintilă Mihăilescu. "O VESTE tristă, dintr-o lume TRISTĂ"

Senatorul Ionuț Vulpescu a postat un mesaj emoționant despre antropologul Vintilă Mihăilescu.

Fostul ministru al Culturii, senatorul Ionuţ Vulpescu, deplânge moartea antropologului Vintilă Mihăilescu, despre care spune că a fost "luptător cu relele vieţii, păstrător de tradiţii şi scriitor cu vocaţie", "un om cu tot ce înseamnă asta".

"O veste tristă, dintr-o lume tristă: a murit Vintilă Mihăilescu, antropolog, psiholog, fost director al Muzeului Ţăranului Român, luptător cu relele vieţii, păstrător de tradiţii şi scriitor cu vocaţie. Pe scurt, un om, cu tot ce înseamnă asta. (...) A pierdut lupta cu o boală rea, în ciuda progreselor făcute de medicină. Cei care l-au cunoscut au fost solidari cu el. Iar el le-a lăsat un manual de supravieţuire, 'În căutarea corpului regăsit', o carte de învăţătură pentru vremuri de carantină prelungită. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Vulpescu duminică pe Facebook, citează Agerpres. 

Articolele lui, "o cronică a poporului în tranziţie"

"Avea publicul lui, din care făceam parte, îi citeam articolele din 'Dilema veche', o cronică a poporului în tranziţie, articole care fac mai mult decât studiile scorţoase şi pline de note de subsol. Era 'viaţă în direct'! Spectacolul societăţii spectacolului, într-o margine de lume, lume care-şi caută identitatea, după schimbări pe care nici acum nu le înţelege pe deplin", a mai scris Ionuţ Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel