Vremea se răceşte. Pentru week-end, precipitații mixte

Următoarele două zile vremea va intra într-un proces de răcire care va cuprinde  aproape toată ţara. Totuşi, de vineri temperaturile vor reîncepe să urce, iar vântul se mai potoleşte.

Miercuri, vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile estice şi sud-estice ajunge să fie mai rece decât ar fi normal pentru aceasta dată calendaristică. În plus, în cea mai mare parte a zilei cerul va fi înnorat în nordul, centrul, estul şi sud-estul teritoriului, dar şi în zonele de munte, unde local va ploua slab. În Carpaţii Orientali şi în jumătatea estică a Carpaţilor Meridionali, iar izolat şi trecător şi în Subcarpaţii Moldovei, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Totuşi, vor fi şi zone în ţara în care se va vedea şi soarele, iar şansele de ploaie sunt destul de reduse, adică prin vest Oltenia, Banat şi Crişana. Vântul rămâne destul de nervos prin Moldova, Dobrogea, Muntenia şi pe crestele înalte de munte, sporind senzaţia de rece, mai ales că amiaza nu vine cu mai mult de 7...8 grade în termometre în Moldova şi în Delta Dunarii.

Norii acoperă cerul şi trecător este posibil să cadă câţiva stropi de ploaie. În aceste condiţii, vântul destul de agitat, chiar de la primele ore, va spori senzaţia de rece.

Joi, termometrele încep să recâştige din gradele pierdute pe parcursul zilei de miercuri, aşa că ajungem să vorbim din nou despre o vreme caldă în regiunile intracarpatice, unde se vor înregistra maxime termice de 22 de grade plecând de la 10 grade în Bucovina şi 8 grade pe litoral. 

În Bucureștim ziua de joi se va afla într-un proces de încălzire, mai ales că şi vântul se mai domoleşte. Meteorologii anunţă o maximă de aproximativ 16 grade.

Vremea continuă să se încălzească şi pe parcursul zilei de vineri, când sunt anunţate temperaturi apropiate de pragul unei zile de vară. Astfel, vor fi maxime termice de la 14 grade în nordul Moldovei şi pe litotal şi 24 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi trecător ploi slabe pe arii restrânse în regiunile nordice, nord-estice şi centrale. Izolat, în zona înaltă a Carpaţilor Orientali îşi fac apariţia precipitaţiile mixte. Vântul bate mai tare la munte şi prin Moldova.

 Vineri, în București,  meteorologii anunţă vreme în general frumoasă şi caldă. Peste zi se arată soarele şi termometrele strâng temperaturi de 22....23 de grade, de care ar trebui să ne bucurăm din plin pentru ca începând din cursul nopţii următoare vremea schimbă foaia.

Pentru sâmbătă, vremea se răceşte, mai ales în regiunile sud-vestice şi sudice, unde va fi răcoare, chiar şi la orele prânzului când temperaturile nu vor depăşi 8....10 grade. Tot în aceste zone cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua pe arii relativ extinse, iar la munte şi trecător, noaptea, în zona deluroasă a Olteniei şi Munteniei îşi vor face apariţia precipitaţiile mixte. Şi pe pracursul zilei de duminică, în aceste zone, temperaturile rămân la cote modeste şi continuă să plouă. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel