Vremea rea pune bețe în roate călătorilor. CFR anunță întârzieri din cauza condițiilor meteo

Inquam Photos / Ovidiu Iordachi
Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat, duminică, că traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă pe întreaga rețea, cu toate că temperaturile extreme, înregistrate în cursul nopții, au provocat defecțiuni ale liniei feroviare în mai multe zone ale țării.

Conform comunicatului emis de CFR SA, temperaturile care au coborât până la -13 grade Celsius în anumite regiuni au dus la apariția unor probleme tehnice pe raza mai multor Sucursale Regionale CF, cum ar fi cele din Iași, Brașov și Craiova. În aceste zone, au fost înregistrate defecțiuni ale liniei CF, cum ar fi șine rupte, ceea ce a determinat circulația trenurilor pe un singur fir, generând întârzieri semnificative.

Echipele de intervenție ale CFR SA sunt active și intervin operativ pentru remedierea defecțiunilor, cu scopul de a asigura continuitatea în circulația trenurilor. În prezent, pe raza Sucursalei Regionale CF Iași, restricția de viteză de circulație este de 50 km/h pe distanța Leșu Ilvei - Poiana Ilvei și Lunca Ilvei - Coșna. În același timp, pe distanța Drăgănești - Fărcașele (SRCF Craiova), restricția de viteză de 30 km/h a fost ridicată.

Compania a subliniat că întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de mai mulți factori, printre care restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor din cauza gerului sau defecțiunile ale liniilor feroviare, cum ar fi șinele rupte.

CFR SA menționează că personalul este mobilizat și intervine activ în zonele cu probleme, menținând legătura permanentă cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar pentru călători și mărfă, transmițând în mod operativ măsurile necesare pentru asigurarea continuității în circulația trenurilor.

În contextul condițiilor meteo nefavorabile anunțate, CFR SA îndeamnă călătorii să solicite informații despre condițiile de circulație a trenurilor la numărul de telefon 021/9521 - Informații CFR. Pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări, aceștia pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare - www.cfr.ro, secțiunea Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel