Urmărește emisiunea live


VREMEA pe trei luni. PROGNOZA METEO pentru IUNIE, IULIE și AUGUST

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, iunie, iulie și august. 

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN IUNIE 2015 

În luna iunie, vremea se va încadra în limitele apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului. Media multinuală este de 18,3 grade Celsius. Temperatura media în luna iunie va chiar excedentară în sud, sud-est și-n vest, unde va atinge 20 de grade Celsius. 

PRECIPITAȚII IUNIE 2015

În ceea ce privește precipitațiile, cantitățile lunare vor avea valori sub normele climatologice (84,5 l/mp) în sud, sud-est, est și vest, unde media lunară va fi de 60 de l/mp. În centru și nord, va ploua mai mult, cantitățile de precipitații fiind excedentare, de 100-120 de l/mp. 

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN IULIE 2015 

Temperatura medie multianuală a lunii iulie este de 20,2 grade Celsius. În luna iulie a anului 2015, temperatura medie în sud, sud-est și vest va depășit media cu 2 grade Celsius și chiar cu 4 grade Celsius, local în sud și est. În centru se va încadra în media normală, iar local în nord va fi sub media multianulă, media din luna iulie a anului 2015 urmând a fi de 16 grade Celsius. 

PRECIPITAȚII ÎN IULIE 2015

Cantitățile lunare de precipitații vor fi deficitare, sub media de 77,8 l/mp, cu excepția zonelor centrale și vestice. 

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN AUGUST 2015 

În luna august a anului 2015, valorile termice se vor încadra în media multianuală normală, de 19,7 grade Celsius. Este posibil ca în sud-est, sud și vest să fie temperaturi peste medie. 

PRECIPITAȚII ÎN AUGUST 2015

În aproape toată țara, cantitățile lunare de precipitații vor fi sub mediile climatologice de 64,7 l/mp. Izolat, în nord, va fi de 80 de l/mp, pe când în sud, sud-vest, vest și sud-est va fi de 40 de l/mp. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel