Prognoza meteo pe trei luni. Vremea de CRĂCIUN și REVELION

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni- noiembrie, decembrie și ianuarie. 

PROGNOZA METEO NOIEMBRIE 

În luna noiembrie, temperaturiile vor depăși media anuală în sud-est și în local în sud și vest. Media în luna noiembrie 2014 va fi de 6 grade Celsius. În restul zonelor, valorile termice vor fi apropiate de cele normale, adică de valoarea medie multianuală de 3,8 grade Celsius. 

În regiunile centrale și, local, în cele nordice, cantitățile lunare de precipitații vor fi excedentare, de 60 l/mp față de media multianuală de 41,8 l/mp. În restul teritoriului, cantitățile lunare medii de precipitații vor fi de 40 l/mp. 

PROGNOZA METEO DECEMBRIE. Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN

În luna decembrie, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în aproape toată țara. În sud-est și sudul țării sunt posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obișnuit. Temperatura media multinuală este de -0,8 grade Celsius. În sud, sud-est și vest, în luna decembrie temperatura medie va fi de 0 grade. În centru și nord, media va fi de -2 grade Celsius și local în Bucovina (vest) și Maramureș (est) temperaturile vor fi mai scăzute, ajungând la o medie de -4 grade. 

În ceea ce privește precipitațiile lunare, media multianuală este de 44,8 l/mp. În luna decembrie 2014, local în centrul țării sunt posibile valori peste medii, iar în sud și vest sub medii. 

PROGNOZA METEO IANUARIE. Cum va fi VREMEA de REVELION

Temperatura medie multianuală în luna ianuarie este de -2,1 grade Celsius. În luna ianuarie 2015, temperatura aerului va fi apropiată de această medie. Mai cald va fi în vest, sud și sud-est, unde media este de zero grade Celsius. 

Precipitațiile vor fi apropiate de media multianuală de 33,6 l/mp în estul și sudul țării, de 40 l/mp. În schimb, în restul regiunilor, precipitațiile vor fi excedentare. Sunt medii de 60 l/mp. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel