Vremea pe două săptămâni. Prognoza meteo pe regiuni

Ploaie, vreme
Ploaie, vreme

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

Banat

Până în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa ușor sub cele normale pentru această perioadă, în medie în jurul valorii de 23 de grade, apoi vor crește până la medii cuprinse între 26 si 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 si 25 iunie. În prima săptămână minimele termice se vor situa în jurul unei medii de 13 grade, urmând ca până la sfârșitul intervalului să se situeze în jurul a 14...15 grade. În intervalul 16 – 20 iunie, pe arii extinse vor fi averse, în general moderate cantitativ, în timp ce ploi slabe mai pot apărea și în perioada 24 – 29 iunie.

ALERTĂ METEO. COD GALBEN de ploi și vijelii

Crișana

În prima săptămână a intervalului, temperaturile medii diurne se vor situa în jurul valorii de 24 de grade, în timp ce în perioada 23 – 29 iunie maximele termice cresc ușor și se vor situa, în medie, între 25 si 27 de grade Celsius. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și vor fi cuprinse, în medie, între 11 și 14 grade. Temporar va ploua în perioadele 17 – 20 iunie si 23 – 29 iunie, ploi care pot fi moderate cantitativ în jurul datelor de 17 și 24 iunie.

Transilvania

Temperaturile maxime se vor situa, până în data de 21 iunie, la valori medii cuprinse între 20 și 22 de grade, apoi vor crește ușor si se vor încadra, pâna la sfârsitul intervalului, între 23 si 26 de grade Celsius. Valorile termice nocturne nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și vor fi cuprinse, în medie, între 10 și 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă în perioada 21 – 23 iunie, dar în restul intervalului va ploua, chiar moderat cantitativ în zilele de 18, 19 si 24 iunie.

VREMEA se înrăutățește. Avertizare cod galben de ploi şi vijelii 

Maramureș

Pe tot parcursul intervalului de doua săptămâni, regimul termic nu va avea variaii importante si va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 23 si 25 de grade și minime, în medie, între 10 si 13 grade Celsius. Temporar va ploua, în general slab.

Moldova

Până în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa ușor sub cele normale pentru aceasta perioadă, în medie la 21...22 de grade, apoi vor crește până la medii cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 și 25 iunie. Minimele nocturne nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și vor fi cuprinse, în medie, între 12 și 14 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată îndeosebi în perioada 16-20 iunie când, local, se vor putea acumula cantități mai importante de apă.

COD GALBEN de FURTUNI și GRINDINĂ. Vezi zonele vizate

Dobrogea

Temperaturile maxime se vor situa, până în data de 21 iunie, la valori medii cuprinse între 22 și 24 de grade, apoi vor crește și se vor menține la valori normale pentru aceasta perioadă a anului, în medie 26 de grade, până la sfârșitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea variații mici de-a lungul întregului interval și vor fi cuprinse, în medie, între 15 si 17 grade. În primele 5 zile ale perioadei de prognoza se vor semnala averse, în general moderate cantitativ, iar probabilitatea de apariție a ploilor se menine ridicată și în jurul datei de 24 iunie. 

Muntenia

În intervalul 16 – 20 iunie maximele termice vor avea oscilații de la o zi la alta și se vor situa în medie între 21 si 24 de grade, valori sub cele normale pentru aceasta perioadă. Începând cu data de 21 iunie, temperaturile diurne vor crește și vor ajunge la medii între 26 si 28 de grade, cu cele mai ridicate valori între 23 și 25 iunie. Minimele nocturne se vor încadra, de-a lungul întregului interval, în medie, între 13 si 15 grade. În primele 5 zile ale intervalului temporar va ploua, iar în zilele de 16, 18, 19 și 20 iunie se vor cumula cantități de apă mai însemnate. După data de 21 iunie, probabilitatea de ploi va fi scăzută.

VREMEA se înrăutățește. Avertizare cod galben de ploi şi vijelii

Oltenia

În primele 5 zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea oscilații de la o zi la alta și se vor situa, în medie, între 20 si 24 de grade, valori sub cele normale pentru această perioadă. Din data de 21 iunie, valorile diurne vor crește și vor ajunge la medii între 25 și 28 de grade. Temperaturile minime se vor încadra, pe tot parcursul intervalului, între 13 și 15 grade. În perioada 16 – 20 iunie va ploua temporar, iar în zilele de 18 si 19 iunie se vor cumula cantități de apă mai însemnate. Dupa data de 21 iunie probabilitatea de ploi se va reduce.

La munte

Regimul termic, atât cel diurn cât și cel nocturn, va fi constant în prima săptămână și se va situa sub cel normal pentru aceasta perioadă, cu maxime medii între 13 și 15 grade și minime în medie în jurul valorii de 6 grade Celsius. În a doua săptămână valorile termice vor fi în creștere și se vor înregistra temperaturi medii diurne între 16 si 18 grade și minime în medie de 8...9 grade. Probabilitate de ploi va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, cu mențiunea că, în perioada 16 – 20 iunie, aversele vor fi în general moderate cantitativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel